İstanbul'un 7 ilçesinde oy sayım işlemi yeniden başlayacak

Yüksek Seçim Kurulu, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerine ilişkin İstanbul'da 7 ilçede geçersiz oyların yeniden sayımının durdurulması yönündeki İl Seçim Kurulu kararını kaldırdı.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi ile ilgili 7 ilçedeki oyların yeniden sayımı CHP'nin itirazı üzerine durdurulmuştu. YSK tedbir kararını kaldırdı. İstanbul'da 7 ilçede oy sayım işlemi yeniden başlayacak.
İl Seçim Kurulu'na başvuran CHP, AK Parti'nin başvurusu üzerine Şile, Bayrampaşa 1. İlçe Seçim Kurulu, Ataşehir 2. İlçe Seçim Kurulu, Ümraniye 3. İlçe Seçim Kurulu, Beykoz İlçe Seçim Kurulu, Fatih 1, 2 ve 3. İlçe Seçim Kurulu ve Gaziosmanpaşa 1. İlçe Seçim Kurullarınca geçersiz oyların sayımına karar verildiğini belirterek, hukuksuz olduğu iddiasıyla bu kararların kaldırılmasını ve incelemenin durdurulmasını talep etti.
İstanbul İl Seçim Kurulu, CHP'nin 7 ilçede ''yeniden oy sayımının tedbiren durdurulmasına'' ilişkin talebini kabul ederek, söz konusu bölgelerde sayıma başlanmış ise sayımın tedbiren durdurulmasına hükmetti.
Bu karara AK Parti tarafından yapılan itiraz üzerine toplanan YSK, İstanbul'da 7 ilçede "yeniden sayımın durdurulması" yönündeki İl Seçim Kurulu kararını kaldırdı.
YSK, tedbir kararının kaldırılmasına ilişkin gerekçesinde "298 sayılı kanunun 118. maddesi gereğince İlçe Seçim Kurulu kararının uygulanması için kararın kesinleşmesi gerekmediği" ifade edildi.
YSK'nın bu kararı oy birliğiyle kabul edildi. Sayıma başlanan yerlerde sayımın sonuçlandırılması gerektiğine ise oy çokluğuyla karar verildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Bursa'nın Kestel ilçesinde seçim çalışmalarını sürdüren HÜDA PAR Kestel Belediye Başkan adayı Hamza Velioğlu, esnaf ziyaretlerine ara vermeden devam ediyor.
HÜDA PAR Eleşkirt İlçe Belediye Başkan Adayı ve aynı zamanda Ağrı'nın en genç belediye başkan adayı unvanına sahip Ümit Oktan, ilçede vatandaşlara yönelik ziyaretlerini sürdürmeye davam ediyor.
Cuma 11.11 Platformu aracılığıyla merkez ve kırsal ilçelerin yaşadığı sorunlara dikkat çeken HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Faruk Polat, halkın yaşadığı sorunlara çözüm için "Gelin bu sefer HÜDA PAR diyelim, medeniyet şehrini tekrar inşa edelim" dedi.
İlde bulunan birçok kurumu ziyaret eden HÜDA PAR Adıyaman Belediye Başkan adayı Mustafa Yetiş, hayırlı Ramazanlar dileyerek memurluğun hizmet yerleri olduğuna vurgu yaptı.