Zaharova’dan Letonya’daki SS cenazesine tepki
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Letonya’da eski bir SS (Nazi koruma timi Schutzstaffel) lejyoneri için düzenlenen cenaze törenini neo-Nazi ideolojisinin meşrulaştırılması olarak değerlendirdi.
Letonya’nın Tukums bölgesindeki Lestene kardeşlik mezarlığında, Nazi işbirlikçisi olduğu belirtilen 102 yaşındaki Laimonis Ezergaylis için tören düzenlendi. Letonya basınında Ezergaylis’in “tanınmış bir toplum adamı” olarak nitelendirilmesi dikkat çekti.
Zaharova, bu kişilerin Sovyet halkına yönelik soykırımdan sorumlu olduğunu vurgulayarak, “Normal insanlar için dünyanın hiçbir yerinde bu cellatlar asla kahraman olmayacaktır.” ifadelerini kullandı.
Rus diplomat, törenin Avrupa Birliği genelinde tehlikeli bir eğilime işaret ettiğini, bunun neo-Nazi ideolojisinin yeniden canlanmasının açık göstergesi olduğunu söyledi. İkinci Dünya Savaşı sonrası Nürnberg Mahkemesi’nin SS birliklerini suç örgütü olarak kabul ettiğini hatırlattı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine dair kanun teklifi yarın TBMM Başkanlığına sunulacak.
HÜDA PAR Bursa İl Başkanı Zeki Aras ve beraberindeki heyet, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şahin Biba'yı makamında ziyaret etti.
Şırnak'ta 32 yıl önce boşaltılan ve yaklaşık 40 gündür köye yakın arazide çadır kurarak köylerine geri dönmek isteyen Kuşkonar köyü sakinlerini ziyaret eden HÜDA PAR Şırnak İl Başkanı Emcet Yalçın, yol ve köye dönüş için yetkililere çağrıda bulundu.