HÜDA PAR'dan silah bırakma sürecine ilişkin açıklama

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Başka yolu yok! Düşmanlık tohumları bu topraklarda yeşermedi, yeşermeyecek." açıklamasını yaptı.
30 Kişilik bir PKK grubunun bugün Süleymaniye'de silah bırakmasının ardından HÜDA PAR yetkililerinden duruma ilişkin ilk açıklama yapıldı.
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi.
"Başka yolu yok! Düşmanlık tohumları bu topraklarda yeşermedi, yeşermeyecek. Düşmanlaştırma kaybetti! Kardeşlik kazanacak, iyilik galip gelecek...
"Müminler ancak kardeştirler, öyleyse kardeşlerinizin arasını bulun, Allah'a karşı gelmekten sakının ki rahmetine mazhar olasınız" (Hucurat, 10)"
HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Şehzade Demir de konuya ilişkin yaptığı paylaşımda; "PKK’nın tasfiyesi sürecinde ilk eşiğin aşılmış olması önemlidir. Bütün vesayetlerin kaldırılarak kardeşlik ikliminin inşa edilmesi için herkes elini taşın altına koyabilmelidir. Bu mesele siyaset üstü tutulmalı ve küçük hesaplara kurban edilmemelidir." dedi.
(İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Halk günü programı kapsamında il binasında halkla bir araya gelen HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, halkın sesi olmak için azimle çalışmaya devam edeceklerini söyledi.
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında süresiz nafaka uygulamasının sona ermesi gerektiğini söyledi.
HÜDA PAR Antalya İl Başkanlığından bir heyet, Finike ilçesinde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen ziyaretlerde halkın sorunları dinlenerek çözüm odaklı istişarelerde bulunuldu.