HÜDA PAR Kadın ve Aile Başkanı Sülün: “Aile Hakemliği Sistemi” hayata geçirilmeli

HÜDA PAR Kadın ve Aile Başkanı Aynur Sülün ve beraberindeki heyetle birlikte Ağrı'da basın kuruluşları ve sivil toplum temsilcilerini ziyaret etti.
Sülün, ziyarette aile kurumunu zorlayan sosyal sorunları ele alarak çözüm yolları üzerinde durdu.
Yaptığı ziyarette aile kurumunun giderek zayıfladığını belirten HÜDA PAR Kadın ve Aile Başkanı Aynur Sülün, “Aileye yönelik saldırılar gün geçtikçe artıyor ve bunun acı sonuçlarıyla yüzleşiyoruz.” dedi.
Bu durumun önüne geçmek için 2025 yılını “Son Kale Aile” temalı panellerle değerlendirdiklerini belirten Sülün, bu panellerde aile kurumunun önemi, karşı karşıya kaldığı tehditler ve çözüm yollarının ele alındığını ifade etti.
Özellikle boşanma oranlarının arttığına dikkat çeken Aynur Sülün, “Aile Hakemliği Sistemi”nin yasal olarak hayata geçirilmesinin önemine vurgu yaptı. Bu sistemin, sorun yaşayan ancak çözüme ulaşamayan çiftlerin boşanmadan önce bir arabuluculuk sürecinden geçmesini sağlayacağını belirtti.
“Kur’an-ı Kerim’in Nisa Suresi 35’inci ayetinde de hakemlik sistemine işaret edildiğini” hatırlatan Sülün, bu yöntemin evliliklerin dağılmasını önleyebileceğini söyledi. Ayrıca, “Nice hayallerle kurulan yuvaların bu kadar kolay dağılmasına göz yumulmamalı. Aile bizim son kalemizdir.” ifadelerini kullandı.
Açıklamasında mevcut bazı yasal düzenlemelerin aile yapısını zayıflattığını öne süren Sülün, bu düzenlemelerin gözden geçirilerek, onarıcı ve koruyucu adımlar atılması gerektiğini de dile getirdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İstanbul Sarıyer’de bulunan il başkanlığı binasını kapatma kararı aldı.
İşgal rejiminin Gazze ablukasını kırmak ve yardım ulaştırmak için Sumud Filosu'na katılan HÜDA PAR Milletvekili Faruk Dinç, "Yelken açacağımız günü heyecanla bekliyoruz. Temennimiz odur ki inşallah soykırımı durduracağız." diye belirtti.
HÜDA PAR İnsan Hakları ve Hukuk İşleri Başkanlığı, "Toplumsal Mutabakat Arayışı & Yeni Anayasa" başlıklı bir çalıştay düzenleyecek. Çalıştaya çok sayıda akademisyen ve STK temsilcisi katılacak.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde yaşanan gerginlikler ve sosyal medyadaki provokatif paylaşımlar üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma açıldığını duyurdu.