HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Karaarslan: Gazze için artık söz değil, somut adım zamanı

693 gündür süren katliama karşı sessiz kalmayan vicdanlar, Gazze’ye insani yardım götürmek için yola çıkıyor. HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Ahmet Karaarslan, "Gazze için artık söz değil, somut adım zamanı" diyerek çağrıda bulundu.
Gazze'ye yönelik işgalci siyonist ablukasını kırmayı ve insani yardımları ulaştırmayı hedefleyen Küresel Sumud Filosu, 44 ülkeden katılan teknelerle yola çıkmaya hazırlanıyor.
Bugüne kadarki en büyük sivil deniz yardım misyonu olarak nitelendirilen filoda Türkiye’den HÜDA PAR da yer alıyor.
Ankara’dan filo organizasyonuna katılan HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Ahmet Karaarslan, "Tam 693 gündür Gazze’de bir soykırım yürütülüyor. Artık söz değil, somut adım zamanıdır. Gazze yok edilmeden harekete geçilmeli," ifadelerini kullandı.
Ankara'dan Küresel Sumud Filosu'na katılan HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Ahmet Karaarslan, "Tam 693 gündür Gazze’de, katil israil tarafından büyük bir katliam ve soykırım yürütülmektedir. Bu soykırımda birçok Müslüman kardeşimizi kaybettik. Birçoğu yaralandı, ağır travmalar yaşadı ve Gazze neredeyse tamamen yok edilme seviyesine kadar geldi. Katil israil, Gazze’yi tamamen işgal etme projesini uygulamaya koydu. Bu kapsamda, bu ablukayı kırarak oradaki kardeşlerimize yardımları ulaştırmak amacıyla Küresel Sumud Filosu ile yola çıkmış bulunmaktayız. Tüm farklılıklarımızı, siyasi düşüncelerimizi bir kenara bırakarak, Gazze’nin kurtuluşu için insanlık görevimizi yerine getirmek için herkesi, Gazze’de yaşanan bu katliamı durdurmaya davet ediyorum." ifadelerine yer verdi.
Karaarslan, "Eğer artık somut adımlar atılmazsa, 'Gazze' diye bir yerden bahsetmek mümkün olmayacaktır. Her şey yaşandı, her şey söylendi. Somut adımların atılması için geç bile kalındı. Bıçak kemiğe dayanmadı; kemiği de kesip geçti. Artık iktidarlarımızdan, Gazze için ivedilikle somut adımlar atmalarını talep ediyoruz." diye konuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Mardin’in Midyat ilçesinde Peygamber Sevdalıları ilçe teşkilatı tarafından “2025 Hayat Namazla Güzeldir” programının finali gerçekleştirildi.
Gazze'deki soykırıma karşı İslam dünyasının sessizliğinden cesaret alan siyonistler, işgalcilerin koruması altında Mescid-i Aksa'ya baskınlarını sürdürüyor.
Yemen silahlı kuvvetleri, Kızıldeniz'in kuzeyinde siyonist rejime ait SCARLET RAY isimli petrol tankerini balistik füze ile hedef aldı. Operasyon, siyonist rejimin Gazze'ye uyguladığı abluka ve saldırılara karşılık düzenlendi.
İşgalciler, Gazze'de hava ve kara saldırılarıyla sivilleri hedef almaya devam ediyor; hastaneler, okullar ve yerleşim alanları ağır hasar gördü.