AB’den Ukrayna’ya 6,6 milyar avroluk askeri destek
AB Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas, uzun süredir Macaristan’ın vetosu nedeniyle bloke olan Avrupa Barış Fonu kapsamındaki yardım paketinin serbest bırakıldığını açıkladı.
Kallas, fonun 900 milyon avrosunun AB’nin Ukrayna Askeri Yardım Misyonu’na, 1 milyar avrosunun yeni ortak askeri ekipman tedariklerine, 4,7 milyar avrosunun ise geçmişte Ukrayna’ya kendi stoklarından silah sağlayan üye ülkelere geri ödeme amacıyla kullanılacağını belirtti. Bazı ülkelerin bu geri ödemeleri doğrudan Kiev’e yönlendireceği ifade edildi.
AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, kararın Ukrayna’nın savunmasını eğitimden teçhizata kadar geniş bir yelpazede tahkim edeceğini vurguladı. Bugüne kadar mühimmat, füze ve zırhlı araç gibi harcamalar için 6 milyar avronun üzerinde kaynak aktaran EPF, siyasi tıkanıklığın aşılmasıyla Kiev’in askeri lojistik hatlarını yeniden fonlamaya başlayacak. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, BM 81. Genel Kurulu marjında Türk Devletleri Teşkilatı Dışişleri Bakanları Konseyi Gayriresmi Toplantısı’na iştirak etti.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni yasama yılı öncesinde yaptığı değerlendirmede erken seçim tartışmalarına son noktayı koyarak parlamentonun vaktinde seçime hazırlandığını söyledi.
Fransız Ulusal Birlik lideri Marine Le Pen, Rusya’nın nükleer güç olduğunu hatırlatarak Paris yönetiminin doğrudan savaştan kaçınması gerektiğini söyledi.