Türkiye’de bir ilk olan ÇEMATEM Tarsus’ta açıldı

Mersin'in Tarsus ilçesi Devlet Hastanesi'nde Türkiye de bir ilk olan Çocuk ve Ergen Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi' (ÇEMATEM) kuruldu.
Tarsus Devlet Hastanesi'nde Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi (AMATEM) ile Türkiye de bir ilk olan Çocuk ve Ergen Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi' (ÇEMATEM) kuruldu.
Kamu Hastaneleri Birliği Mersin Genel Sekreterliği'nden yapılan yazılı açıklamada, ayaktan Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi (AMATEM) ile Çocuk ve Ergen Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi'nin (ÇEMATEM) kurulduğu belirtildi.
Tarsus Devlet Hastanesi'nde kurulan ÇEMATEM'in Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıdığının ifade edildiği açıklamada, merkezin geçen hafta önce 28 Aralık Pazartesi gününden itibaren hizmet vermeye başladığı ifade edildi. (A. Hakim Kurt-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
‘Dijital demans’ kavramı, aşırı teknoloji kullanımının beyin sağlığı üzerindeki yıkıcı etkilerini işaret ediyor.
Batman Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı 19 Mayıs Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM), kanserle mücadelede farkındalığı artırmaya yönelik bir etkinlik yaptı.
3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında Siirt’te düzenlenen ikinci gün programında, “Kanserde Erken Teşhis Hayat Kurtarır” temasıyla vatandaşlara farkındalık çalışmaları yapıldı.
Türkiye’de 65 yıl sonra yeniden görülen Şap SAT-1 hastalığı sınır illerinde etkili olurken, Siirt’te alınan hızlı önlemlerle ciddi vaka yaşanmadı.