Sağlık çalışanlarına "tütün bağımlılığı tedavisi" eğitimi verildi

Batman İl Sağlık Müdürlüğü, "Sigarayı Bırakma Kampanyası" kapsamında, tütün bağımlılığıyla mücadelede sağlık çalışanlarının rolünü güçlendirmek amacıyla eğitim programı düzenledi.
İl genelindeki hastaneler ve Sağlıklı Hayat Merkezleri bünyesinde hizmet verecek sigara bırakma polikliniklerinin daha etkin çalışması için kamu ve özel sağlık kuruluşlarında görev yapan hekim, psikolog ve hemşirelere "Tütün Bağımlılığı Tedavisi Eğitimi" verildi.
Programda; tütün bağımlılığının fizyolojik ve psikolojik etkileri, bırakma yöntemleri, ilaç tedavileri, danışmanlık teknikleri ve motivasyonu artırıcı yaklaşımlar ele alındı.
Katılımcılar, sigara bırakma sürecinde hastalara hem tıbbi hem de psikososyal destek sağlayacak bilgi ve becerilerle donatıldı.
"Sigarasız bir hayat daha uzun ve sağlıklı"
Batman İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Murat Solmaz, programda yaptığı konuşmada tütün bağımlılığının hem bireysel hem toplumsal sağlık açısından tehlikelerine değindi.
Solmaz, "Sigara, yalnızca bireyin sağlığını değil, toplumun genel sağlık düzeyini de tehdit eden en önemli bağımlılık türlerinden biridir. Bugün burada attığımız adım, tütün bağımlılığıyla mücadelede toplumsal bir iradenin göstergesidir. Sigara bırakmak isteyen her vatandaşımız için kapımız açık, desteğimiz sonsuz. Sigarasız bir hayat, daha uzun, daha sağlıklı ve daha mutlu bir hayattır." dedi.
Poliklinik sayısı artacak
Eğitimlerin ardından, il genelinde sigara bırakma polikliniklerinin sayısının artırılması hedefleniyor.
İl Sağlık Müdürlüğü, kampanya süresince bilgilendirme seminerleri, farkındalık etkinlikleri ve ücretsiz danışmanlık hizmetlerini sürdüreceğini kaydetti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Multiple Skleroz’un (MS), bağışıklık sisteminin kendi beyin dokusuna saldırdığı kronik bir hastalık olduğunu belirten Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Sultan Tarlacı, "Bazı bitkisel destekler doğrudan MS ilaçlarıyla etkileşime girer ve tedaviyi sabote edebilir." uyarısında bulundu.
Batman'da basın açıklaması yapan Sağlık-Sen Batman Şubesi, 8'inci Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde kamu işvereni tarafından sunulan teklifin yetersiz ve adaletsiz olduğunu belirtti.
Batman İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Murat Solmaz, il merkezindeki Aile Sağlığı Merkezlerinde yürütülen hizmetleri yerinde inceleyerek denetimlerde bulundu.