Güney Marmara’nın en büyük kalp hastanesi Bursa'da yapılıyor

Bursa’da Eski Fakülte olarak da bilinen ve deprem yönetmeliğine göre ekonomik ömrünü tamamladığı belirtilen Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyovasküler Cerrahi Ek Hizmet Binası’nın yerine yapılan yeni binanın 5 milyon kişiye hizme
Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. özcan Akan bölgesel nitelikte hizmet verecek olan ve inşaatı hızlı bir şekilde İlerleyen Yüksek İhtisas Kardiyovasküler Cerrahi Merkezi'nin 5 milyon kişye hizmet vereceğini söyledi.
Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. özcan Akan, yapımı devam eden Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyovasküler Cerrahi Binası hakkında açıklamalarda bulundu.
Kamuoyunda Eski Fakülte olarak da bilinen Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyovasküler Cerrahi Ek Hizmet Binası'nın deprem yönetmeliğine göre ekonomik ömrünü tamamladığını dile getiren Dr. Akan,"Bu yüzden bu merkezimiz yerine daha çağdaş bir kardiyovasküler merkezi yapma ihtiyacı doğdu. Bunu da yine Eğitim ve Araştırma Hastanesi içerisinde ek hizmet binası şeklinde yapmayı uygun gördük." dedi.
Hastanenin toplamda 283 yatak kapasitesine sahip olacağının bilgisini veren Dr. Akan, "Toplamda 40 bin metrekare alana sahip olacak yeni Kardiyovasküler Cerrahi Ek Hizmet Binası'nda 32 poliklinik odası ve 6 ameliyat odası olacak. Binamız son teknoloji ile yapılmakta, yangın ve deprem yönetmeliği açısından (sismik izolatör) en son teknolojiler kullanılmaktadır. Şu an için fiziki olarak yüzde 43'ü tamamlanan hastanemizi en geç 2017 başında hizmete açmayı planlıyoruz" diye konuştu.
Çevre illere de hizmet verecek
Yeni merkezin 5 milyonluk bir nüfusa hizmet vereceğinin altını çizen Dr. Akan, "Kardiyovasküler alanında hizmet verecek merkezimiz sadece Bursa'ya değil bölgesel nitelikte hizmet verecek. Yani Balıkesir, Kütahya, Bilecik gibi illerden gelecek vatandaşlarımız da bu merkezimizde tedavi olabilecek, bu merkezden tetkik ve hizmet alabilecek. Hastanemiz Güney Marmara'nın en büyük hizmet veren modern sağlık sistemleri ile birlikte Türkiye'nin sayılı kalp damar merkezlerinden birisi olacak." şeklinde konuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Anne ile bebek arasındaki duygusal bağın anne karnında başladığını belirten uzmanlar, ilk temasın bu bağın temelini oluşturduğunu söylüyor.
21'inci Bölge Güneydoğu Optisyenler Gözlükçüler Odası Başkanı Abdurrahim Erdoğan, havaların ısınmasıyla birlikte güneş gözlüğü alışverişlerinin arttığını belirterek doğru güneş gözlüğü seçiminin göz sağlığı açısından kritik öneme sahip olduğuna dikkat çekti.
Çocuklarda primer immün yetersizliğinin (Bağışıklık Sistemi Yetersizlikleri) sıklıkla görüldüğünü dile getiren Çocuk İmmünoloji Uzmanı Dr. Demet Hafızoğlu, erken tanı konulmasının hayati öneme sahip olduğunu belirtti.
Kan şekerinin normalden yüksek olması anlamına gelen diyabet hastalığı, bazı sinir hasarları ve damar problemlerine yol açabiliyor.