Bozyazı Devlet Hastanesi'nde yeni ek hizmet binası için geri sayım başladı

Mersin İl Sağlık Müdürlüğü, Bozyazı Devlet Hastanesi’ne yapılacak ve kapasitesini iki kattan fazla artıracak yeni ek hizmet binasının inşaatına 30 gün içinde başlanacağını açıkladı.
Mersin İl Sağlık Müdürlüğü, Bozyazı Devlet Hastanesi’nin sağlık hizmeti kapasitesini artırmak amacıyla İhalesi tamamlanan projenin inşaatının önümüzdeki 30 gün içerisinde başlayacağını, inşaat sürecinin ise 500 gün içerisinde tamamlanarak binanın hizmete alınmasının planlandığını bildirdi.
Yeni ek bina ile hastanenin kapalı hizmet alanı 3.400 metrekareden 7.700 metrekareye çıkarılarak mevcut alanın iki kattan fazla büyümesi sağlanacak.
Ek hizmet binasında şu bölümler yer alacak:
12 müşahede yataklı acil servis
1 acil röntgen ünitesi
11 poliklinik odası
5 yataklı 1. Basamak Erişkin Yoğun Bakım Ünitesi
3 ameliyat salonu
2 sancı, doğum, lohusa (SDL) odası
1 sterilizasyon ünitesi
20 yataklı servis
1 yemekhane.
Yeni düzenlemeyle birlikte hastanedeki hizmet kapasitesinde ciddi bir artış sağlanarak; Acil servis müşahede yatağı 6’dan 18’e, acil röntgen ünitesi 1’den 2’ye, poliklinik odası sayısı 8’den 19’a, ameliyat salonu 1’den 3’e, SDL odası 1’den 3’e, servis yatak sayısı da 30’dan 50’ye yükseltilecek.
Ayrıca Bozyazı’da daha önce bulunmayan 5 yataklı 1. Basamak Erişkin Yoğun Bakım Ünitesi de ilk kez hizmete sunulacak. Mevcut sterilizasyon ünitesi ise yenilenen cihazlarla birlikte yeni binada hizmet vermeye devam edecek.
Mersin İl Sağlık Müdürlüğü sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Tüm Bozyazı’lı hemşehrilerimize hayırlı olsun” ifadelerine yer verdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
‘Dijital demans’ kavramı, aşırı teknoloji kullanımının beyin sağlığı üzerindeki yıkıcı etkilerini işaret ediyor.
Batman Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı 19 Mayıs Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM), kanserle mücadelede farkındalığı artırmaya yönelik bir etkinlik yaptı.
3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında Siirt’te düzenlenen ikinci gün programında, “Kanserde Erken Teşhis Hayat Kurtarır” temasıyla vatandaşlara farkındalık çalışmaları yapıldı.