Batman'da sağlık personeline modül güncelleme eğitimi verildi
Batman İl Ambulans Servisi Başhekimliği bünyesinde görev yapan sağlık personeline yönelik Modül Güncelleme Eğitimi düzenlendi.
Batman İl Ambulans Servisi Başhekimliği tarafından sağlık personelinin mesleki bilgi ve becerilerini güncellemek amacıyla Modül Güncelleme Eğitimi gerçekleştirildi.
21-25 Eylül tarihleri arasında düzenlenen 5 günlük eğitimde katılımcılara yenilenen tıbbi algoritmalar, güncel müdahale protokolleri ve sahada karşılaşılan vakalara yönelik uygulamalar aktarıldı.
Eğitim kapsamında teorik bilgilerin yanı sıra uygulamalı çalışmalar da gerçekleştirildi.
Programda sağlık personelinin acil durumlarda karar verme ve müdahale becerilerinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapıldı.
Eğitim sürecine ilişkin yapılan değerlendirmede, sağlık personelinin güncel tıbbi gelişmeler doğrultusunda bilgi ve becerilerinin güncellenmesinin, vakalara hızlı ve doğru müdahale açısından önem taşıdığı belirtildi.
İl Ambulans Servisi Başhekimliği tarafından benzer eğitim ve gelişim faaliyetlerinin sürdürüleceği bildirildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Kuduz nadir görülen bir hastalık olsa da riskli temas sonrasında doğru müdahalenin geciktirilmesi ölümcül sonuçlara yol açabiliyor. Isırık ya da tırmalama sonrası yaranın en az 15 dakika boyunca bol su ve sabunla yıkanması, ardından gecikmeden sağlık kuruluşuna başvurulması hayati önem taşıyor.
Batman'da aort damarı dokusunun aşırı büyümesi teşhisi konulan 50 günlük Eylül bebek, ileri tedavi için ambulans uçakla Konya Şehir Hastanesine sevk edildi.
Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tüp Bebek Ünitesi'nde tedavi gören kadının ilk tüp bebek denemesinde ikiz gebelik elde edildi. Biri kız biri erkek ikiz bebekler sağlıkla bir şekilde dünyaya geldi.