YAŞ kararları Resmi Gazete'de yayımlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Yüksek Askeri Şura'da (YAŞ) alınan kararlar, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
YAŞ kararları kapsamında 44 amiral ve generalin görev süreleri 1 yıl; 320 albayın görev süreleri ise 2 yıl süreyle uzatıldı.
YAŞ kararları açıklandı: Kara Kuvvetleri Komutanı değişti
Bir amiral yaş haddi nedeniyle 1 Eylül 2021 tarihinden; 29 general ve amiral kadrosuzluk nedeniyle 30 Ağustos 2021 tarihinden geçerli olmak üzere emekliye sevk edildi.
Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, yaş haddi nedeniyle emekliye sevk edildiğinden Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Musa Alsever, Kara Kuvvetleri Komutanı olarak atandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Konya'daki sivil toplum kuruluşları ve Peygamber Sevdalıları'nın da destek verdiği "insani koridor" yürüyüşü için hazırlanan konvoy Ankara'ya doğru harekete geçti.
Batman'dan hareket eden yüzlerce araç ve binlerce gönüllü, Gazze'deki insanlık dramına dikkat çekmek için Ankara’ya doğru yola çıktı. Duygularını dile getiren vatandaşlar, zulme karşı vicdanın sesi olmayı hedefliyor.
Siyonist işgal rejiminin zulmü altındaki Gazze'ye acilen insani koridor açılması talebiyle pazar günü saat 18.30'da Ankara'da Güvenpark'tan Meclis'e yapılacak olan "Anadolu'dan Meclis'e, Meclis'ten Gazze'ye İnsani Koridor" yürüyüşüne destek vermek amacıyla Batman'dan yola çıkıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.