Şanlıurfa'da gençlere Aksa Tufanı ve Gazze direnişi anlatıldı

Şanlıurfa'da Genç Düşünce Akademisi (GEDAK) tarafından gençlere, Aksa Tufanı ve Gazze direnişi anlatıldı.
Türkiye'nin ve dünyanın birçok yerinde duyarlı insanlar, Filistin'de soykırım uygulayan işgalcilere destek veren malları boykot ederken, bu duyarlılığın artması için çeşitli etkinlikler de yapılıyor.
Aksa Tufanı ve Gazze direnişine dikkat çekmek için Genç Düşünce Akademisi (GEDAK) tarafından Rabia Meydanında açılan Gazze çadırında, gençlere yönelik seminer düzenlendi.
Programa, Şanlıurfa'daki STK'lar da katılarak destek verdi.
Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, sinevizyon gösterimi devam etti.
Şiirlerin okunduğu programda Özlem Ajans Sanatçısı Bülent Alkanat ilahi ve ezgiler okudu.
Programa konuşmacı olarak katılan Mustafa Gözel ve Ömer Altun, Aksa Tufanı ve Gazze direnişinden örnekler anlattı.
"Filistin topraklarında sürekli savaş olmuş, sürekli kan dökülmüştür"
Mustafa Gözel
Tarihin hiçbir yerinde Yahudilerin Kudüs için kendi kanlarını dökmediğini ifade eden Gözel, "Kudüs'ün tarihine baktığımızda oraya ilk yerleşen Filistinliler olmuş. Filistin topraklarında sürekli savaş olmuş, sürekli kan dökülmüştür. Kudüs'ün tarihinde birçok inanç, millet ve hükümdar, Kudüs için savaşmıştır. Hıristiyanlar dahi Kudüs için kan dökmüştür, ama tarihin hiçbir yerinde Yahudiler Kudüs için kendi kanlarını dökmemişlerdir. Hazreti Musa kendilerine ey İsrail oğulları 'Rabbiniz bu şehre girmenizi emrediyor' dediğinde onlar Hazreti Musa'ya şu cevabı verdiler 'Ey Musa sen ve Rabbin gidin orada savaşın' dediler." şeklinde konuştu.
"Selahaddin-i Eyyubi, Kudüs haçlıların eli altındayken kendi iç dinamiklerini harekete geçirdi"
Ömer Altun
Selahaddin-i Eyyubi'nin mücadelesine dikkat çeken Altun, "Şeyh Ahmet Yasin'in o coğrafyada ilmek, ilmek oluşturduğu direniş hareketi, okumakla başladı. Selahaddin-i Eyyubi, Kudüs'ün haçlıların eli altındayken İmam Gazali'nin İhyâ'u Ulmû'id-Din eserini okuyarak, kendi iç dinamiklerini harekete geçirdi ve Kudüs hakkında ne yapacağına karar verdi. 22 yıl boyunca mücadelesine devam etti." dedi.
Program, okunan dua ile sona erdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
OCHA, Batı Şeria'da son üç haftada Yahudi çetelerin 13 kez Filistinlilere saldırdığını, 4 Filistinlinin yaralandığını, iki ailenin zorla göç ettirildiğini ve 5 çocuğun kaçırıldığını duyurdu.
Siyonist rejimin cezaevlerinde yıllarca sistematik tıbbi ihmale maruz kalan Filistinli eski esir Mu'tasım Raddad, Kahire’de şehit oldu. Raddad, cezaevindeyken "Biz burada her gün ölüyoruz" diyerek aslında kendi şehadetini önceden haber vermişti.
Siyonist kuşatmanın her geçen gün daha da derinleştirdiği Gazze'de kıtlık kapıda. Yardım kuruluşları faaliyetlerini durdurdu, fırınlar kapandı, su dağıtımı felç oldu. "İnsanlığımızı kaybediyoruz" çağrısı yapıldı.
İşgal ordusu Gazze’nin dört bir yanında düzenlediği hava ve topçu saldırılarında en az 16 Filistinliyi daha şehit etti.