RTÜK'ten Zarok Tv'ye ‘Kürdistan’ cezası

RTÜK, Kürtçe çocuk kanalı Zarok TV'de yayımlanan Kürtçe şarkıda, ‘Kürdistan’ ifadesinin kullanılmasını ‘terör örgütünün amacına hizmet' gerekçesi sayarak kanala ceza verdi.
RTÜK, Diyarbakır’dan yayın yapan Kürtçe çocuk kanalı Zarok TV'de yayımlanan Kürtçe şarkıda, ‘Kürdistan’ ifadesinin kullanılmasını ‘terör örgütünün amacına hizmet' gerekçesi sayarak kanala ceza verdi.
Televizyonda, 17 Mart'ta yayımlanan bir programda bir çocuk tarafından söylenen 'Gulamın Cızîra Botane' türküsü hakkında RTÜK tarafından hazırlanan raporda, Kürtçe ezginin sözleri arasındaki 'Kürdistan; doğunun dirilişi, Nusaybin'in dirilişi' ifadeleri gerekçesiyle kanalın cezalandırılması talep edildi.
20 Mart'ta yayımlanan bir diğer programda ise yine bir çocuk tarafından seslendirilen Kürtçe 'Kurdistan pir şêrîne' ezgisinde geçen "Kürdistan çok tatlıdır. Kürtlerin vatanısın; Kandil ve çırasın, dünyada sesimizsin" ifadelerinin cezalandırılması talep edildi.
"Türkiye Cumhuriyeti tarafından varlığı kabul edilmeyen …”
Raporların değerlendirilmesi sonucu kanala verilen reklam gelirlerinin yüzde 2'si ile yüzde 5'i arasında para cezası ve 5 kez program durdurma cezasının gerekçesinde, "Türkiye Cumhuriyeti tarafından varlığı kabul edilmeyen ve Kürdistan olarak adlandırdıkları coğrafi bölgeye atıf yapılarak, övgüyle bahsedildiği görülmüştür. İçeriği itibarıyla terör örgütünün amacına hizmet edecek şekilde hazırlanan program, savunmasız çocukları da bu amaca alet ederek terörü teşvik etmekte ve propagandasını yapmaktadır." denildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Bursa’nın Yenişehir ilçesinde çıkan orman yangını, kontrol altına alındı.
Türkiye Maden İşçileri Sendikası'nın (MADEN‑İŞ) Eti Maden'e bağlı şubelerindeki grev kararı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmî Gazete'de yayımlanan karar uyarınca "milli güvenliği bozucu nitelikte" olduğu gerekçesiyle 60 gün süreyle ertelendi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Masum çocuklar ya açlıktan ya da israil işgal güçlerinin silahlarından çıkan kurşunlardan dolayı can vermektedir. israilin açlığı özellikle Filistinlilere karşı bir silah olarak kullanması, bunların insanlıktan nasibini almadıklarının en açık göstergesidir." dedi.
Batman'da köy statüsündeki tarım arazilerine inşa edilen hobi evlerinin yıkımına başlandı. Kösetarla ve çevre köylerdeki vatandaşlar, yapıların kendi mülklerinde olduğunu belirterek Valiliğe tepki gösterdi.