"Patlayıcı satan iş yerlerine para cezası verilsin"

Özellikle bayramlarda çocukların eğlence amacıyla kullandığı 'torpil' adı verilen patlayıcıların yasaklanması gerektiğini belirten Batman Sağ-Çev, patlayıcı satan iş yerlerinin para cezasına çaptırılmasını istedi.
Kurban Bayramı'nın ailelere zehir olmaması için çocukların eğlenmek için kullandıkları tehlikeli oyun aracı torpilin satışını yapan iş yerlerinin para cezasına çarptırılması gerektiğini söyleyen Batman Sağlık ve Çevrecilik Derneği (Sağ-Çev) Yönetim Kurulu Başkanı Sıtkı Güneş, yetkililere çağrıda bulundu.
Bayramlarda birçok çocuğun yaralanmasına sebep olan ve satışı yasaklanmış olmasına rağmen torpil ve benzeri patlayıcıların piyasadan bir türlü toplatılmadığını belirten Güneş, “Özellikle kenar mahallelerde ki bakkal ve oyuncak satan iş yerlerin de, çocuklarımıza zarar verecek torpil, maytap, kız kaçıran ve ses getirici patlatıcıların satılmamasını istiyoruz. Birçok zararı olan bu patlayıcıların ses, gürültü kirliliğinin yanında ciddi yaralanma ve yangınlara sebep olduklarını, tüm bunların sonucun da bizlere bahşedilen bu güzel bayramımızın zehir olmamasını istiyoruz. Önceki bayramlarda da acil servislere başvuran hastaların çoğu bahsettiğimiz maytap, torpil ve kız kaçıran gibi patlayıcılardan yaralandıklarını görüyorduk. Bu kişilerin yaşları 5-13 yaş aralığındadır. Çoğunun da göz ve yüzlerin de yaralanmalar olmuş, aileleri mağdur duruma düşmüşlerdi.” ifadelerini kullandı.
Kurban Bayramında hutbelerde ailelerin bilinçlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Güneş, “Özellikle yetkililerin bu konu da hassas davranmaları ve takibe almalarını, ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı’nın da Kurban Bayramı vaazında malum konu ile ilgili bilgilendirmeye yer vermesini istiyoruz. Bu tür çalışmalarla ailelerinin bilinçlendirilmesini istiyoruz. Bu tehlikenin önüne geçmek için patlatıcı satan işyerlerinin para cezasına çaptırılmasını istiyoruz. Temennimiz çocuklarımızın sağlığıdır. Bu vesile ile bütün vatandaşlarımızın mübarek Kurban Bayramını tebrik ediyorum.” dedi.(M.Fatih Akgül-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Kurban Bayramı'nın paylaşma ve dayanışma ruhunu yaşatmak için harekete geçen Umut Kervanı Batman Derneği, bu yıl da binlerce ihtiyaç sahibi aileye kurban eti ulaştırmaya hazırlanıyor.
Hizbullah Cemaati Rehberi Muhterem Edip Gümüş, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda ümmetin bayramını tebrik ederek, şehit aileleri, tutukluları ve muhacir Müslümanları selamladı, yeryüzündeki zulmün ortadan kalkması için herkesi daha çok çalışmaya çağırdı.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Tüketicilerin güvenilir gıdaya ulaşmak en doğal hakkıdır. Biz de bakanlık olarak bütün arkadaşlarımızla birlikte bu hakkı sonuna kadar tavizsiz, toleransız korumaya devam edeceğiz.” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Ekonomi, dış politika ve güvenlik alanında attığımız adımları ‘Terörsüz Türkiye’ sürecimizle daha muhkem bir zemine oturttuk. ‘Terörsüz Türkiye’ menziline suhuletle vardığımızda daha güçlü, çok daha müessir bir geleceği, öyle inanıyorum ki hep birlikte kucaklayacağız.” dedi.