Mardin Valiliğinden bölgedeki yangına ilişkin açıklama

Mardin Valiliği, Mazıdağı ve Diyarbakır'ın Çınar ilçe sınırlarındaki kırsal alanlarda çıkan geniş kapsamlı yangın sonrası ekiplerin müdahalesinin sürdüğünü bildirdi.
Valilikten yapılan açıklamada, Diyarbakır'ın Çınar ilçesi Köksalan Mahallesi kırsal alanlarında başlayan yangının, Mardin'in Mazıdağı ilçesi Yücebağ, Şenyuva ve Yetkinler Mahallesi istikametine doğru ilerlediği belirtildi.
Açıklamada, yangın bölgesine ilk andan itibaren itfaiye ve orman işletme müdürlüğüne bağlı araçlar ve ekiplerin sevk edildiği bildirildi.
Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:
"Yangının çıkmasına müteakip Köksalan ve Yücebağ Mahalleleri arasında yangına müdahale etmeye çalışan bir vatandaşımız vefat etmiştir, 10 vatandaşımız yaralanmış, yaralı vatandaşlarımız Mazıdağı Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahalelerin ardından Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınmışlardır.
Söz konusu yangını söndürme ve soğutma çalışmaları devam etmektedir. Gelişmelerden vatandaşlarımız ayrıca bilgilendirilecektir."
Yangın nedeniyle şu ana kadar 2'si Çınar ilçesine bağlı Köksalan köyünden olmak üzere 3 kişinin cesedine ulaşıldığı, çok sayıda yaralı ve kayıp kişinin olduğu ifade edilmişti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Kocaeli'nin Gebze ilçesinde aşırı hız yapan sürücüyü uyardığı için, çocukların önünde bir babanın darp edilmesine ilişkin sürücü hakkında gözaltı kararı verildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, işgal rejiminin saldırısı dolayısıyla toplanan Katar'daki zirvede, işgalci rejimin güçlü bir tepki ve yaptırımla muhatap olmadan kısa vadede durmayacağını belirterek, "Artık bazı alanlarda kendi kendine yeter seviyeye ulaşmamız şarttır. Bunların başında caydırıcı bir savunma sanayi ve kalkınma geliyor." dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı-Arap Ligi Olağanüstü Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği Katar'ın başkenti Doha'ya ulaştı.Ö
HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Zehra Çiftçi, 14 Eylül 1999’da üniversitelerde başörtüsüne getirilen yasağın yıl dönümünde yaptığı açıklamada, başörtüsü özgürlüğünün anayasal teminat altına alınması çağrısında bulundu.