Mardin’de 3 farklı ilçede anız yangınları yayıldı
Mardin’in Artuklu, Kızıltepe ve Yeşilli ilçelerinde çıkan anız ve örtü yangınları geniş bir alana yayılırken yangını söndürme çalışmaları sürüyor.
Mardin’in Yeşilli (Rışmıl) ilçesine bağlı Aluca (Alıçlı), Zeytuna (Zeytinli) mahallelerinde akşama doğru bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.
Yeşilli ilçesine bağlı Kütüklü (Kurruma) Mahallesi’nden başlayan yangın Akıncı Mahallesi’ne doğru ilerledi. Yangın, kısa sürede Artuklu’ya bağlı Xirbê Qabla (Konaklı) ile Yaydere (Kurdis) mahallelerine de sıçradı.
Ayrıca akşam saatlerinde Artuklu ilçesi kırsal Konaklı Mahallesi’ndeki ormanlık alanda da yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle yayılan yangının söndürülmesi için, bölgeye itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.
Kızıltepe ilçesine bağlı Turgut Özal (Havaalanı arkası) ve Bahçelievler Mahallesi'nde de anız ve örtü yangının çıktığı ifade edildi.
Vatandaşların ve ekiplerin çabalarıyla yangın söndürülmeye çalışılıyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Dışişleri Bakanlığı, KKTC'nin Girne açıklarında yolcu gemisinin alabora olması sonucu meydana gelen kazada hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Girne açıklarında su alarak batan Filojet isimli yolcu gemisinde 241 kişinin kurtarıldığını, 8 kişinin hayatını kaybettiğini ve 18 yolcu için arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.
Mekke İttifakı'nın siyasi ve savunma komitesinin ilk toplantısı 31 Ağustos'ta İstanbul'da yapılacak.
Karatay ilçesi Çimenlik Mahallesi Hakimgiray Sokak’ta çalılık alanda çıkan yangın, kısa sürede büyüdü. Kuru otların veya bazı malzemelerin yakılması sonucu çıktığı belirtilen yangın, çevredeki evlere sıçramadan söndürüldü.