Hilmin timsali: Şehit Aytaç Baran

Hilm, ceht ve gayretiyle kendini İslam davasına adayan şehid Aytaç Baran, PKK'liler tarafından katledilişinin 7'nci yılında rahmet ve minnetle yad ediliyor.
Diyarbakır'da 9 Haziran 2015'te PKK'lilerin silahlı saldırısı sonucu katledilen Yeni İhya-Der Başkanı ve HÜDA PAR üyesi Aytaç Baran'ın şehadetinin üzerinden 7 yıl geçti.
İslam davası için gecesini gündüzüne katan Şehit Aytaç Baran'ın yumuşak huyluluğu ve güler yüzlülüğü sayesinde etrafında gençler eksik olmaz, kimseyi incitmezdi.
Mütebessim çehresiyle karşısındakilerin kalbini adeta fethederek İslam'ı onların kalbine nakşetmişti. Çocuklarla çocuk, gençlerle genç, ihtiyarlarla ihtiyar olabilen ve onlarla özel bir şekilde ilgilenirdi. Çocuklara bile ‘ağabey' diye hitap eder, oyunlarına eşlik ederdi.
Sürekli, ‘Biz bu çocuklarla ilgilenmezsek, şefkat ve merhamet göstermezsek, onlara İslam ve Kur'an ahlakını öğretmezsek bu çocuklar yarın kötü yollara düşüp İslam düşmanlarının kucağına itilirler.' derdi. Bu konuda çok ciddi bir İslamî çalışma yapıyordu.
Kentin varoş mahallelerinden sayılan Şehitlik ve Benusen'de yaptığı yardım çalışmalarından dolayı esnaf ve halk tarafından çokça seviliyordu.
Peygamber Sevdalıları Platformu'nun düzenlediği Kutlu Doğum etkinliklerinde, kadife sesiyle okuduğu Kur'an-ı Kerim ile halkı cezbeye getiren Aytaç Baran, "Önderimiz Peygamber" ilahisiyle de gönüllere taht kurmuştu.
Gençleri kendi emelleri doğrultusunda kullanmak isteyen malum örgüt Aytaç hocanın çalışmalarından rahatsızdı. Aytaç hocanın yetiştirdiği gençlerin ahlakı, örgütü rahatsız ediyordu.
Aytaç hocanın İslami hizmetlerinden rahatsız olan örgüt, meşum planını devreye koymuştu. 7 Haziran Genel Seçimlerinin ardından düzenlenen suikastla katledilen Aytaç Baran'a yönelik saldırı anı güvenlik kameralarına yansımış, görüntülerdeki bir katil zanlısı yakalanırken ikinci zanlı olan Sezgin Demirok da Aralık 2015'te Yenişehir'de girilen çatışma sonucu polis tarafından öldürülmüştü.
Suikastın ardından açılan davada tek tutuksuz sanık 22 yaşındaki Diyadin Gümüş ’kasten öldürme’ ve ’PKK terör örgütü üyesi olma’ suçlarından beraat almıştı.
Aytaç Baran gibi bir "barış elçisinin" kurşunlanmasının ‘barış’ kelimesinin arkasına saklananların amacının savaş olduğunun da en büyük ispatıydı.
Aytaç Baran'ın şehadet haberi, başta dava arkadaşları olmak üzere sevenlerini derinden üzmüş ve sarsmıştı.
Baran'ın naaşı, Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi Morgundan alınarak, oluşturulan uzun araç konvoy ile önce hizmette bulunduğu Yeni İhya Der binasının yakınındaki Selahattin Avşar Camii'ne götürüldü. Burada cenaze namazı kılındıktan sonra, Şehit Aytaç Baran naaşı, Yeniköy mezarlığına getirildi.
Baran, Yeniköy Mezarlığı'nda kadın, erkek, genç, yaşlı binlerce kişinin tekbirleri ve salavatları eşliliğinde defnedildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Türkiye’nin iyi-kötü hiçbir anında; yerli ve milli duruşu ortaya koyamayan bu muhalefete rağmen; milletimizle birlikte hem deprem bölgemizi aslanlar gibi yeniden ayağa kaldıracak; hem de tüm gayretimizle 81 ilimizi afetlere hazırlayacağız." dedi.
İstanbul Valiliği, izin verilen kutlama alanları dışında yasadışı eylem ve gösteri yapmak isteyen gruplara izin verilmediğini, bu kapsamda 384 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü münasebetiyle işçi ve işveren temsilcilerini kabul eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabulde yaptığı konuşmada, “Emeklerini alın teriyle bereketlendiren çalışanlarımızın haklarını korumak bizim hep temel önceliğimiz olmuştur.” dedi.
İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Mehmet Ali Altun, İslam'ın işçi haklarına verdiği önemi vurguladı. Altun, işveren ile işçi arasındaki karşılıklı hak ve sorumlulukların, İslam ahlakına dayalı bir iş hayatının temeli olduğunu belirtti.