Gazze'de ateşkesten bu yana bulunan şehit naaşı 170'e yükseldi
Gazze'de 9 şehidin naaşının bulunmasının ardından ateşkesin başlamasından bu yana şehit sayısı 170'e çıktı.
Kurtarma ekipleri Gazze Şeridi'nin güneyinde, Han Yunus'un doğusundaki Beni Süheyle beldesinde 9 şehidin naaşına ulaştı.
Tıbbi kaynaklara göre, 9 şehidin cenazelerinin çıkarılmasıyla birlikte Gazze Şeridi'nde ateşkesin başladığı pazar gününden bu yana bulunan toplam ceset sayısı 170'e yükseldi.
İşgal kuvvetleri, 7 Ekim 2023 ile 19 Ocak 2025 tarihleri arasında Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıda çoğunluğu çocuk ve kadın olmak üzere 158 binden fazla kişinin şehit olmasına ve yaralanmasına, 14 binden fazla kişinin de kaybolmasına neden oldu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Mardin Mil Diyanet-Sen Başkanı Ramazan Taş, günlük hayatın yoğunluğu ve dijital gündemin hızlı akışı ümmet bilincini ve Gazze gündemini zayıflattığını belirterek, "Gazze, zamanla dijital gündemin içinde sıradan bir haber haline gelebiliyorsa, burada ciddi bir bilinç sorunu var demektir." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yaşadığımız çağda yaşanan tüm olumsuzlukları, insanlığın karşılaştığı tehditleri yaşadıkça Hazreti Mevlana'nın barışı, sevgiyi, birlik ve beraberliği önceleyen öğretilerinin kıymetini daha iyi anlıyoruz." dedi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ürdün Haşimi Krallığı Sosyal Kalkınma Bakanı Wafa Bani Mustafa ile önemli bir iş birliği adımı attıklarını duyurdu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, YSK Başkanı Yener’i Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul etti.