Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün Beştepe'de toplanıyor

Toplantının ana gündem maddesi, Türkiye'nin güvenlik vizyonunun merkezinde yer alan "Terörsüz Türkiye" hedefi olacak.
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün saat 16.00'da Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplanacak.
Toplantının ana gündem maddesi, Türkiye'nin güvenlik vizyonunun merkezinde yer alan "Terörsüz Türkiye" hedefi olacak. Ayrıca, Suriye'deki gelişmeler ve Gazze'deki son durum da ele alınacak.
Kabine, Meclis çatısı altında kurulan ve 11-12 Eylül tarihlerinde 8 ve 9'uncu toplantılarını gerçekleştirecek olan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu'nun bugüne kadar yaptığı 7 toplantının sonuçlarını değerlendirecek. Komisyonun çalışmalarında gelinen aşama ve sürecin sağlıklı şekilde tamamlanabilmesi için gerekli mevzuat düzenlemeleri masaya yatırılacak.
Terörsüz Türkiye hedefinin bir ayağı olan Suriye'deki gelişmeler de toplantının önemli gündem maddelerinden biri olacak. 10 Mart'ta Şam hükümetiyle ortak mutabakata imza atan ancak Suriye yönetimine entegrasyonda ayak direyen PKK'nın Suriye kolu SDG konusunda atılacak adımlar ele alınacak.
Dış politikada ise öncelikli olarak Gazze'deki son durum değerlendirilecek. Siyonist rejimin Gazze'yi topyekûn işgal planına karşı atılabilecek adımlar ele alınacak. Bölgede ateşkesin sağlanması ve insani yardımların Gazze'ye girişi için atılacak adımlar konuşulacak. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HÜDA PAR Konya İl Başkanı Mehmet Zülfi Tan, 20 Eylül’de düzenlenmesi planlanan, haklarında "hayasızca hareketler" ve "teşhircilik" suçlarından resen soruşturma başlatılan “Manifest” grubunun konserine izin verilmemesi gerektiğini bildirdi.
Balçova ilçesinde bulunan Salih İşgören Polis Merkezi’ne yönelik silahlı saldırıda 2 polis hayatını kaybetti, bir polis yaralandı.
Batman'da sivil toplum kuruluşları, Gazze'de yaklaşık iki yıldır süren saldırılar ve ambargolar nedeniyle yaşanan açlık ve dramı gündeme taşımak amacıyla sessiz oturma eylemi gerçekleştirdi. Katılımcılar, ellerindeki tencere, tava ve kaşıklarla sembolik bir mesaj vererek, dünyanın sessizliğine dikkat çekti.