Çevre Bakanı Kurum: Salda Gölü çevresinde yapılaşmaya asla izin vermeyeceğiz

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Salda Gölü ile alakalı, özel çevre koruma bölgesi ilan ettik. Gölün kıyı kenar çizgisi içerisinde, hiçbir şekilde yapılaşma yapmayacağız, yapılmasına müsaade etmeyeceğiz.'' dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Salda Gölü çevresine yapılacak Millet Bahçesi'nin gölün doğal güzelliklerine zarar vereceği iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, Salda Gölü çevresinde yapılaşmaya izin verilmeyeceğini söyledi.
Kurum, şunları kaydetti:
"Salda Gölü, özel yapısı nedeniyle daha özel bir çalışma gerektirmiştir. Biz de bu çalışmayı yaptık. Millet Bahçesi projemizle Salda Gölü'nün doğal güzelliğini koruyacağız, çevresinde herhangi bir yapılaşmaya asla izin vermeyeceğiz. Burada tek bir çivi dahi çakılmaması için bu projeyi gerçekleştiriyoruz. Biz Salda Gölü'nü korumak, doğal yapısının bozulmasını engellemek için bu projeyi hazırladık. Bakanlık olarak, Salda Gölü'nün korunması ve gelecek nesillere ulaştırılması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından israilin Doha’daki HAMAS müzakere heyetine yönelik saldırısını kınadı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani görüşmesinde işgal rejiminin HAMAS müzakere heyetini hedef alan saldırısı ve buna karşı atılacak ortak adımlar ele alındı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar'da HAMAS heyetine yönelik siyonist saldırıya ilişkin, "Türkiye, tüm imkânlarıyla Filistinli kardeşlerinin ve müttefiki, stratejik ortağı ve dostu Katar Devleti’nin yanındadır." dedi.
Dışişleri Bakanlığı, işgalci rejimin, Katar'da HAMAS heyetini hedef alan saldırısına ilişkin, "Bu durum, israilin bölgedeki yayılmacı siyasetinin ve terörizmi bir devlet politikası olarak benimsediğinin açık bir kanıtıdır." açıklamasını yaptı.