Avcılar'da metrobüs kazası: Yaralı sayısı 99'a yükseldi

İstanbul Valiliği, kazada yaralanan 50 kişinin ambulanslarla hastaneye sevk edildiğini, 49 yaralının ise kendi imkânlarıyla hastanelere giderek ayakta tedavi gördüğünü açıkladı.
İstanbul Avcılar'da, iki metrobüs kafa kafaya çarpıştı. Arkadan gelen diğer iki metrobüs de kazaya karışan araçlara çarptı.
Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, 4 metrobüsün çarpıştığı ve 99 kişinin yaralandığı kazayla ilgili soruşturma başlattı.
İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri Genel Müdürlüğünün (İETT) sosyal medya hesabından yapılan açıklamada "Avcılar'daki kazada ne yazık ki 85 yaralımız var. Yolcularımızın tedavileri devam ediyor, yakından takip ediyoruz. Şimdilik hayati tehlikesi olan yolcumuz bulunmuyor. Metrobüs hattını açma çalışmamız da tamamlanmak üzere. Kazanın sebebi teknik ekiplerce araştırılıyor." ifadeleri kullanıldı.
İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada ise kazada yaralanan 50 kişinin, ambulanslarla hastaneye sevk edildiği, 49 yaralının ise kendi imkânlarıyla hastanelere giderek ayakta tedavi gördüğü belirtildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, "Küresel Vicdan Yürüyüşü çığ gibi büyümeli ve dünyanın farklı ülkelerinden herkes bu yürüyüşe destek vermelidir. Halkın temsilcileri buna destek vermelidir. Ülkelerde bulunan parlamenterler, milletvekilleri bu vicdani yürüyüşe sahip çıkmalıdır." dedi.
HÜDA PAR İnsan Hakları ve Hukuk İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, asıl mücadelenin, insanların mülteci olmak zorunda kalmadığı bir dünya kurmak olduğu ifade edildi.
HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı düzenlediği basın açıklamasında “Gazze halkının kararlı ve dik duruşu, dünya halklarına bir muştu, bir rehber ve bir yol gösterici olmuştur.” denildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Asrın felaketi tamamen ortadan kalksın diye 2025 bütçesine 584 milyar liralık kaynak ayırdıklarını ifade eden Erdoğan, "Yıl sonunda tüm şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırmayı, geride yarım kalan tek bir hikâye bırakmamayı hedefliyoruz." dedi.