TİGEM 675 reforme küçükbaş hayvanı ihaleyle satacak
Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne (TİGEM) bağlı Altınova Tarım İşletmesi Müdürlüğü, 650 reforme koyun ile 25 reforme koçtan oluşan 675 küçükbaş hayvanı satışa çıkaracak.
Resmi Gazete'de yayımlanan ihale ilanına göre, hayvanların satışı canlı ağırlıkları üzerinden partiler halinde ve açık artırma yöntemiyle gerçekleştirilecek.
İhalede kilogram başına muhammen bedel 270 lira olarak belirlendi. Partilere göre muhammen bedeller 540 bin lira ile 3 milyon 780 bin lira, geçici teminat tutarları ise 27 bin lira ile 189 bin lira arasında olacak.
İhale, 19 Ekim Pazartesi günü saat 14.30'da işletmenin merkezinde yapılacak.
İlk ihalede alıcı çıkmaması veya teklif edilen fiyatların uygun bulunmaması durumunda satış pazarlık usulüyle gerçekleştirilecek.
İhale dokümanına TİGEM'in internet sitesinden veya işletmeden ulaşılabilecek. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 1-30 Eylül tarihleri arasında ülke genelinde 117 bin 360 gıda denetimi gerçekleştirildiğini, uygunsuzluk tespit edilen işletmelere 218,2 milyon TL idari para cezası uygulandığını ve 29 işletme hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.
Batman'da kepçenin devrilmesi sonucu meydana gelen kazada, sürücü hafif şekilde yaralandı.
İstanbul'un Başakşehir ilçesi Kayaşehir'de bulunan Şeyh Şamil İmam Hatip Ortaokulunda meydana gelen bıçaklı saldırıda 7 kız öğrenci yaralandı. Başakşehir Kaymakamlığı, yaralı öğrencilerden 3'ünün durumunun ağır olduğunu ve olayla ilgili adli ve idari tahkikat başlatıldığını açıkladı.
Diyarbakır'da kasten öldürme, hırsızlık, uyuşturucu, yağma gibi suçlardan aranan 76 kişi yakalanarak adli makamlara sevk edildi.