Sosyal medya üzerinden tetikçi ağı kuran örgüte 30 ilde operasyon: 85 gözaltı
Yurt dışından yönetildiği ve sosyal medya üzerinden temin ettiği kişileri suç eylemlerinde kullandığı öne sürülen suç örgütüne yönelik İstanbul merkezli 30 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, aralarında çeşitli suçlardan arananların da bulunduğu 85 şüpheli yakalandı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde, yeni nesil suç örgütlerinin faaliyetlerinin ortaya çıkarılması amacıyla yürütülen soruşturma kapsamında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele ve İstihbarat şube müdürlükleri ekipleri çalışma başlattı.
Soruşturma kapsamında yapılan incelemelerde, liderliğini yurt dışında firari durumda bulunan ve hakkında kırmızı bültenle arama kararı olduğu belirtilen bir kişinin yaptığı öne sürülen örgütün, sosyal medya platformları aracılığıyla tetikçi temin ettiği tespit edildi.
Kapalı mesajlaşma grupları üzerinden yönlendirme
Emniyet ekiplerinin teknik ve fiziki takibi sonucunda, örgütle bağlantılı olduğu değerlendirilen kişilerin WhatsApp gruplarına dahil edildiği ve bu gruplar üzerinden suç eylemlerine yönlendirildiği belirlendi.
Şüphelilerin örgüt adına yeni eylemler gerçekleştirmek için hazırlık yaptıkları da soruşturma dosyasındaki tespitler arasında yer aldı.
Elde edilen deliller doğrultusunda şüphelilerin kimlikleri ve adresleri belirlenirken, yakalanmaları için geniş kapsamlı operasyon kararı alındı.
30 ilde eş zamanlı baskın
İstanbul merkezli operasyon kapsamında Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Adana, Gaziantep, Mersin, Samsun, Trabzon, Şanlıurfa, Van ve Diyarbakır'ın da aralarında bulunduğu 30 ilde belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar düzenlendi.
Operasyonda 85 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheliler arasında çeşitli suçlardan arama kaydı bulunan kişilerin de olduğu bildirildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Adalet Bakanı Akın Gürlek, Ankara, İstanbul ve Edirne Cumhuriyet başsavcılıklarının koordinasyonunda yürütülen üç ayrı soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonlarda 150 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.
Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK), açıkladığı eylül ayı verilerine göre, işsiz sayısı bir ayda 198 bin kişi artarken, istihdam edilenlerin sayısı 49 bin kişi azaldı. İşsizlik oranı yüzde 8,4’e, genç nüfustaki işsizlik oranı ise yüzde 14,8’e yükseldi.
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, yıl içerisinde 625 organize suç örgütüne yönelik toplam 1741 operasyon gerçekleştirildiğini açıkladı. Operasyonlar kapsamında 8 bini aşkın şüphelinin tutuklandığını belirten Çiftçi, suç örgütleriyle mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 16-23 Ekim tarihleri arasında, aranan şahısların yakalanmasına yönelik yürütülen çalışmalar neticesinde çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 şahıs yakalandı.