Siirt'te yetkililere çağrı: Habra yolundaki metruk kulübe yıkılsın
Siirt'in Çınarlısu köyü yolu üzerindeki Habra mevkiinde bulunan ve bağ bekçisi için yapılan kulübenin sahipsiz kalması, bölgedeki vatandaşları endişelendiriyor. Artık kullanılmadığı belirtilen kulübenin uyuşturucu kullanan kişilerin uğrak yeri haline geldiği ileri sürülürken, vatandaşlar yapının yıkılmasını istiyor.
Siirt'te vatandaşların güvenliğini ve çevre düzenini ilgilendiren bir sorun daha gündeme geldi.
Çınarlısu köyü yolu üzerinde bulunan Habra mevkiindeki bağ bekçisi kulübesinin atıl durumda kalması, bölgede bağı bulunan vatandaşların tepkisine neden oluyor.
Geçmişte bağların korunması amacıyla bekçi tarafından kullanılan kulübenin, bekçinin işinden ayrılmasının ardından boş kaldığı belirtiliyor.
Uzun süredir kullanılmayan yapının zamanla sahipsiz bir hale geldiğini ifade eden bölge sakinleri, kulübenin uyuşturucu kullanan kişilerin bulunduğu bir mekâna dönüştüğünü ileri sürüyor.
"Boş kulübe endişe kaynağı haline geldi"
Habra mevkiinde bağları bulunan vatandaşlar, kulübenin artık herhangi bir amaca hizmet etmediğini ve mevcut durumunun çevrede yaşayanlar açısından endişe oluşturduğunu dile getiriyor.
Bekçinin ayrılmasının ardından yapının kontrolsüz kaldığını belirten vatandaşlar, özellikle kullanılmayan ve denetimsiz kalan bu tür yapıların istenmeyen olaylara zemin hazırlayabileceğine dikkat çekiyor.
Bölgedeki vatandaşlar, kulübenin uyuşturucu kullanan kişilerin uğrak noktası haline geldiğini öne sürerek yetkililerin duruma müdahale etmesini istiyor.
"Yarın daha büyük bir sorun yaşanmadan önlem alınsın"
Kulübenin mevcut haliyle bölgede sorun oluşturduğunu belirten vatandaşlar, yapının yıkılmasının en uygun çözüm olacağını savunuyor.
Yetkililere çağrıda bulunan bölge sakinleri, kullanılmayan kulübenin kaldırılmasını, çevrenin yeniden güvenli ve düzenli hale getirilmesini talep ediyor.
Vatandaşlar, herhangi bir olumsuz olay yaşanmadan gerekli adımların atılmasını isteyerek Habra yolundaki kulübenin durumunun ilgili kurumlar tarafından incelenmesini bekliyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siirt’te avcılık belgesi almak isteyenler için Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde Avcı Eğitim Kursu düzenlenecek.
Mersin'de 2007 yılında buzdolabı içerisinde betonla kapatılmış halde bulunan Bahaddin Sefer cinayetine ilişkin yürütülen soruşturmada 6 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheli ifadelerinde, cinayetin işlenişi ve cesedin nasıl saklandığına ilişkin ayrıntılar ortaya çıktı.
Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya, İl Güvenlik ve Asayiş Toplantısı’nın ardından Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) Merkezi’ni ziyaret ederek kent genelinde yürütülen güvenlik çalışmaları hakkında bilgi aldı.
İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), "Türkiye'nin orman varlığını korumadığı ve ormansızlaşmayı artırdığı" yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.