Siirt’te ekmeğe Zam yapıldı

Siirt’te 200 gram ekmeğin satış fiyatı yüzde 20 oranında artırılarak 12 TL’ye yükseltildi.
Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (TESK) tarafından onaylanan yeni fiyat tarifesi bugünden itibaren yürürlüğe girdi.
Edinilen bilgilere göre, Siirt’te ekmek fiyatlarına zam yapılmasına ilişkin karar, ilgili meslek odalarının talebi ve TESK onayıyla hayata geçirildi. Fiyat artışının, un ve maya gibi hammaddelerin yanı sıra enerji, işçilik ve diğer üretim maliyetlerindeki yükselişten kaynaklandığı öğrenildi.
Yeni tarife kapsamında kent genelindeki tüm fırınlarda 200 gram ekmek 12 TL’den satılacak. Fırın işletmecilerinin, TESK tarafından gönderilen onaylı fiyat listesini iş yerlerinin görülebilecek bir yerine asması zorunlu olacak.
Fırıncılar, maliyet artışlarının fiyatlara yansıtılmasının zorunlu hale geldiğini ifade ederken, vatandaşlar ise zam kararına tepkili olduklarını dile getirdi. Yetkililer, denetimlerin artırılacağını ve tarifeye aykırı satış yapan işletmelere cezai işlem uygulanacağını belirtti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İletişim Başkanlığı, yapımı devam eden Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Hattı hakkında bilgiler verdi. Buna göre, Ankara ile İzmir arasındaki seyahat süresi 3,5 saate inecek.
Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, narkotik suçlarla mücadele kapsamında Siverek ve Halfeti ilçelerinde düzenledikleri operasyonda uyuşturucu hap ve kenevir ele geçirdi.
Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde bir apartmanın üçüncü katında çıkan yangında mahsur kalan 3 kişi, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.
Siirt’in Baykan ilçesine bağlı Veyselkarani beldesi kara yolunda meydana gelen trafik kazasında hafif ticari araç takla attı.