Şanlıurfa'da ezan ve hutbe yarışması düzenlendi

Şanlıurfa İl Müftülüğü tarafından 2025 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında “Ezanı Güzel Okuma” ve “Etkili Hutbe Sunumu” yarışmaları düzenlendi.
İl düzeyinde yapılan yarışmalar, camilerde görev yapan imam hatipler ve müezzin kayyımların katılımıyla gerçekleşti.
Din görevlilerinin yarıştığı programda, manevi atmosfer hâkim olurken katılımcılar izleyicilere adeta bir ruh ziyafeti sundu.
İl Müftüsü Ramazan Talan’ın başkanlık ettiği jüri komisyonu, yarışmacıları performanslarına göre değerlendirdi.
Ezanı Güzel Okuma Yarışması'nda Bozova İlçe Müftülüğüne bağlı Çatak Mahalle Camii İmam Hatibi İzzet Tonga, sergilediği etkileyici performansla birinci oldu.
Duygu dolu anların yaşandığı yarışmada, güçlü sesler ezanı en güzel şekilde okumak için ter döktü.
Etkili Hutbe Sunumu Yarışması'nda ise Viranşehir İlçe Müftülüğüne bağlı Elgün Camii İmam Hatibi Mustafa Rauf Doğan, jüri tarafından il birincisi olarak seçildi.
Her iki kategoride birincilik elde eden din görevlileri, bölgede düzenlenecek olan yarışmalarda Şanlıurfa’yı temsil etmeye hak kazandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
26 Haziran 1992 yılında, Şırnak'ın İdil ilçesine bağlı Tepeköy köyünde PKK tarafından yola döşenen mayının patlaması sonucu 4 mazlum katledildi. Aradan geçen 33 yıla rağmen yapılan vahşet unutulmazken, şehidler rahmet ve minnetle yâd ediliyor.
Malatya'nın Darende ilçesinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği traktör, şarampole yuvarlandı. Kazada sürücü hayatını kaybetti.
Bursa'nın Osmangazi ilçesinde bir lokantada yangın çıktı. Yangına itfaiye ekiplerinin müdahalesi devam ediyor.
Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında motor arızası yaşayan lastik bottaki 32 düzensiz göçmen kurtarıldı.