Sağanak yağış, kuvvetli rüzgar ve toz taşınımı geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre; Türkiye genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor.
Akdeniz’in Toroslar kesimi, Batı Karadeniz’in iç bölgeleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile birlikte Kırklareli, Kahramanmaraş, Karaman, Yozgat, Kayseri, Sivas, Niğde, Adıyaman, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevreleri ile Antalya’nın iç kesimlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak.
Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek. Yurt genelinde sıcaklıkların yüksek seyretmesi beklenirken, vatandaşların özellikle öğle saatlerinde güneş çarpmasına karşı dikkatli olmaları istendi.
Rüzgar ve toz taşınımı uyarısı
Güney ve İç Ege bölgelerinde güney ve güneybatı yönlerden esmesi beklenen kuvvetli rüzgar (40-60 km/saat) nedeniyle çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli olması gerektiği belirtildi.
Ayrıca Güney Ege ve Batı Akdeniz’de toz taşınımı bekleniyor. Toz taşınımı nedeniyle ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde düşüş, hava kalitesinde azalma ve çamur şeklinde yağış gibi durumların yaşanabileceği bildirildi.
Meteoroloji yetkilileri, hava koşullarına karşı dikkatli olunması ve güncel hava tahminlerinin takip edilmesi konusunda vatandaşlara çağrıda bulundu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist işgal rejimini telin etmek, Gazze'de devam eden direnişe destek vermek amacıyla Sakarya'da bir araya Filistin gönüllüleri, Filistin'in İslam ümmetinin kalesi olduğunu, kalenin yıkılması halinde düşmanların siyonist vesayet bölgesini teslim almada kritik bir eşiği geçmiş olacaklarını ifade ettiler.
Burdur'da, otomobilin şarampole devrilmesi sonucu meydana gelen kazada, 1'i çocuk 5 kişi yaralandı.
İstanbul Kağıthane'de sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği minibüs, yayaların arasına daldı. Kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 3'ü ağır 5 kişi yaralandı.
Hak Sanayici ve İş adamları Derneği, inşaat sektörüne yön veren iş insanlarını Diyarbakır'da bir araya getirdi. Buluşmada sektöre dair sorunlar, çözüm önerileri ve iş birliği fırsatları masaya yatırıldı.