Osman Türkman'dan "kayyum ataması"na karşı açtığı davanın Ankara'ya alınmasına tepki

Gaziantep Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği eski Başkanı Osman Türkman, kayyum atama hakkında açtığı davanın Ankara'ya alınmasına tepki gösterdi.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından önce hakkında soruşturma açılan ve ardından görevden alınan Türkman, kayyum atanması işleminin iptali için Gaziantep Bölge İdare Mahkemesine müracaat ederek açtığı davanın Ankara'ya alındığını bildirdi.
Türkman, "Tarım ve Orman Bakanlığı binlerce üyesi bulunan ve bu üyelerin oyları ile seçilen Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı olarak beni ve yönetim kurulu üyelerini ocak ayında görevden alarak yerimize kayyum atamıştı. Ben de kayyum atanması işleminin iptali için Gaziantep Bölge İdare Mahkemesine müracaat ederek dava açmıştım. Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesinde açılan ve görülmesi gereken dava Ankara'ya alındı. Cevap alamayacağımı bilsem de tarihe not düşmek için yine de sorayım; Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği yönetim kurulu üyelerinin hepsi Gaziantep'te ikamet ediyor, Gaziantep'te Bölge İdare Mahkemesi de var, dava da Gaziantep Bölge İdare Mahkemesinde açıldı. Peki, dava neden Ankara'ya alındı?" diye sordu.
Türkman, yanlışlara ve haksızlığa karşı gücü yettiğince ülke hayvancılığı için mücadele etmeye devam edeceğini ifade etti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Düzce'nin Gölyaka ilçesinde, otomobil ve motosiklet çarpışması sonucu meydana gelen kazada, 2 kişi yaralandı.
Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında, Yunanistan tarafından itilen 33 düzensiz göçmen kurtarıldı.
Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde, Derecik bölgesinde şap hastalığın tespit edildi.
Anadolu Otoyolu'nda hafif ticari araç ve otomobil çarpıştı, 2 kişi yaralandı.