Kürt Meselesine İnsani Çözüm Çalıştayı başladı

HÜDA PAR'ın bugün ve yarın Diyarbakır'da düzenleyeceği "Kürt Meselesine İnsani Çözüm Çalıştayı" birçok akademisyen, ilim adamı ve siyasetçinin katılımıyla başladı.
HÜDA PAR, bu hafta sonu Diyarbakır'da "Kürt Meselesine İnsani Çözüm Çalıştayı" düzenliyor.
Çalıştayda, Kürt meselesinin çözümüne dair farklı perspektiflerden yaklaşımlar ele alınacak.
Çalıştay'ın 1'inci Oturumu Eğitimci Fatih Taş'ın sunumu ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Abdurrahman Akdağ'ın moderatörlüğünü yapacağı 1. Oturumda;
Mehmet Metiner – Geçmişten Günümüze Kürt Meselesinde Çözüm Arayışları,
Yıldıray Oğur – Bölgesel Gelişmeler ve Kürt Meselesinin Yeniden Konuşulması,
Abdulkadir Turan – Muhataplık Sorunu, Terörü Bitirmek mi? Kürt Meselesini Çözmek mi?
Mustafa Armağan – Kürt-Türk Birlikteliğinin Tarihi Kodları başlıklı konuşmalarını gerçekleştirecek.
Katılımcılar, Çalıştay'da Kürt meselesinin tarihi, toplumsal ve siyasi boyutlarını ele alarak çözüm önerileri sunacak. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Mersin'in Anamur İlçesinde Kadir Gecesi dolayısıyla Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı.
Avrupa Yetimeli, deprem bölgesi olan Şanlıurfa’da yetim ve öksüz çocuklara bayramlık kıyafet dağıttı.
Aksa Tufanı Operasyonunun ilk anından bu yana aralıksız bir şekilde Gazze'ye yardımları ulaştıran Yetimler Vakfı, Dünya Kudüs Gününe dikkat çekerek her zaman aynı bilinçle mücadele edilmesi gerektiğine vurgu yaptı.
Bursa Uludağ'da bulunan bir otelde yangın çıktı. Yangında 3 kişi hayatını kaybetti.