Kürt Meselesine İnsani Çözüm Çalıştayı başladı

HÜDA PAR'ın bugün ve yarın Diyarbakır'da düzenleyeceği "Kürt Meselesine İnsani Çözüm Çalıştayı" birçok akademisyen, ilim adamı ve siyasetçinin katılımıyla başladı.
HÜDA PAR, bu hafta sonu Diyarbakır'da "Kürt Meselesine İnsani Çözüm Çalıştayı" düzenliyor.
Çalıştayda, Kürt meselesinin çözümüne dair farklı perspektiflerden yaklaşımlar ele alınacak.
Çalıştay'ın 1'inci Oturumu Eğitimci Fatih Taş'ın sunumu ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Abdurrahman Akdağ'ın moderatörlüğünü yapacağı 1. Oturumda;
Mehmet Metiner – Geçmişten Günümüze Kürt Meselesinde Çözüm Arayışları,
Yıldıray Oğur – Bölgesel Gelişmeler ve Kürt Meselesinin Yeniden Konuşulması,
Abdulkadir Turan – Muhataplık Sorunu, Terörü Bitirmek mi? Kürt Meselesini Çözmek mi?
Mustafa Armağan – Kürt-Türk Birlikteliğinin Tarihi Kodları başlıklı konuşmalarını gerçekleştirecek.
Katılımcılar, Çalıştay'da Kürt meselesinin tarihi, toplumsal ve siyasi boyutlarını ele alarak çözüm önerileri sunacak. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Küçükçekmece'de İSKİ ekiplerinin çalışmaları sırasında doğal gaz borusunun patlaması sonucu 2 işçi yaralandı.
15 Temmuz darbe girişiminin 9’uncu yıl dönümü dolayısıyla Şanlıurfa’da anma etkinlikleri düzenlendi.
Çanakkale ve Bolu’da orman yangınları çıktı, söndürme çalışmaları sürüyor.
Siirt’te, 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitleri anmak amacıyla Mevlid-i Şerif okunarak hatim duası yapıldı.