Küresel Sumud Filosu'na yapılan saldırıya Bitlis'ten tepki

Gazze ablukasını kırmak ve insani yardım ulaştırmak üzere yola çıkan Küresel Sumud Filosu'na yapılan saldırıya tepki amacıyla Bitlisli vatandaşlar sokağa döküldü.
İşgal rejiminin Küresel Sumud Filosu'na saldırısı, halkı sokağa döktü. Bitlis'te de vatandaşlar sokaklara dökülerek, saldırıya tepki gösterdi.
Bitlis Filistin Dayanışma Platformu öncülüğünde bir araya gelen vatandaşlar, Bitlis-Tatvan kara yolu Rahva mevkinde oluşturulan araç konvoyuyla şehir turu attı.
Yüzlerce araç konvoyuyla şehir turu atan vatandaşlar, Mevlana Parkı'nda bir araya geldi. Burada HAMAS'a destek sloganları attı.
Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşan Bitlis Filistin Dayanışma Platformu Dönem Sözcüsü Cengiz Karakaya, Avrupa Topluluğunun bir bataklığa sürüklendiğini belirtti.
Gazze'den dolayı vicdani bir hareket dünyada başladığını hatırlatan Karakaya, "Emin olun hiçbir din, hiçbir mezhep, hiçbir ırk, hiçbir dil onların uyanışına vesile olamazdı. Bugün Gazze'den dolayı vicdani bir hareket dünyada başladı. Elhamdülillah. Öyle bir vicdani hareket ki Avrupa'nın bütün kentlerinde, şu anda tabiri caizse bir ayaklanma var, bir isyan var, bir kıyam var." dedi.
"Gazze şereftir. Gazze izzettir. Gazze onurdur. Gazze'ye sahip çıkanlar, bu şereften, bu onurdan pay alacaklardır." diyen Karakaya, "Eğer bugün Gazze'ye sahip çıkmayanlar, bugün Sumud Filosu'na sahip çıkmayanlar, bu izzetten, bu şereften yoksun kalacaklardır. Kim olursa olsun, hangi devlet lideri olursa olsun, emin olun bugün bu izzet ve şereften mahrum kalacaklardır sahip çıkmazlarsa. Biz bunu biliyoruz." dedi.
Gazze sokaklarında bir kıyam başladığının altını çizen Karakaya, "Bugün Gazze sokaklarında öyle şerefli bir kıyam başladı ki Allah'ın izniyle, bugün dünya artık dönülemez bir noktaya gelmiştir. Ve göreceğiz ve göreceksiniz. Allah'ın izniyle çok güzel bir inkılap, çok şerefli, izzetli bir inkılap gerçekleşecektir inşallah. Evet, bizler oradaki kardeşlerimizin şehadetinden dolayı mahsun oluyoruz. Kalplerimiz mahsun, gözlerimiz yaşlı. Ama emin olun, bu dava böyledir. Hazreti Adem'den günümüze, günümüzden ahirete kadar bu dava kurbanlarla, şehitlerle ayakta kalmıştır ve ayakta kalacaktır Allah'ın izniyle." diye konuştu.
Son olarak Karakaya, şunları söyledi:
"Değerli kardeşler, onlar bizim fidanlarımızı kesmeye çalışıyorlar. Ama bilmiyorlar ki, milyonlarca fidan Allah'ın izniyle, o şehitlerin kanı bereketiyle şu anda yeryüzüne çıkıyor. Onlar bunları görecekler. Onlar nasıl bir inkılapla devrileceklerini Allah'ın izniyle görecekler. Biz buna yakinen iman etmişiz. Allah'ın vaadi haktır. Kim Allah'ın bu vaadine inanıyorsa, kârlı çıkacaktır. Bizlerin yapması gereken, bugün olduğumuz her yerde, bulunduğumuz her yerde, bu ateşin daha da alevlenmesini sağlamaktır. Allah için meydanlarda olalım. Allah için Gazze'yi gündemden düşürmeyelim. Çünkü dediğim gibi dediğimiz gibi Gazze izzettir, Gazze şereftir." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İşgal rejiminin Gazze'ye insani yardım götüren Küresel Sumud Filosu'na müdahalesi sonrasında STK'lardan yapılan çağrılar üzerine binlerce kişi bir araya geldi.
Gazze'deki ablukayı kırmak için yola çıkan Sumud Filosu'na işgal rejimi tarafından yapılan saldırıları protesto etmek için gece vakti meydanlara inen Diyarbakırlılar, yetkilileri filoya sahip çıkmaya davet etti.
İşgalci siyonist rejimin, Gazze'deki ablukayı delmek ve insani yardım ulaştırmak isteyen Küresel Sumud Filosu'na saldırı başlatması üzerine Bursa’da protesto gösterileri düzenlendi.