Konya'da 7 milyon liralık telefon dolandırıcılığı: 2 tutuklama
Kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak bir kişiyi yaklaşık 7 milyon lira değerindeki altınları ile 14 bin lirasını alarak dolandırdığı belirlenen 2 şüpheli, Konya'da düzenlenen operasyonla yakalanarak tutuklandı.
Konya'da bir kişiyi telefonla arayarak kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan şüpheliler, mağdurdan evindeki para ve ziynet eşyaları ile altınlarını teslim etmesini istedi.
Şüphelilerin yönlendirmesiyle değerli eşyalarını teslim eden kişi, bir süre sonra dolandırıldığını fark ederek durumu polise bildirdi.
Olayın bildirilmesi üzerine çalışma başlatan Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, şüphelilerin yakalanması için güvenlik kamerası görüntülerini inceledi.
Yapılan incelemede şüphelilerin dikkat çekmemek ve izlerini kaybettirmek amacıyla 2 farklı ticari taksi kullandıkları, ardından İstanbul istikametine gittikleri belirlendi.
Kimlikleri tespit edilen A.K. ve D.Y.G, ekiplerin takibi sonucu Bolu Anadolu Otoyolu'nda yakalanarak gözaltına alındı.
Şüphelilerin üzerindeki aramada mağdura ait olduğu belirlenen yaklaşık 7 milyon lira değerinde 45 Ata altını, 5'li Reşat altını, 6 adet 60 gramlık Ajda bilezik, 2 adet 100 gramlık Adana burması, 3 çeyrek altın, 1 gram altın, altın zincir ve bileklik ele geçirildi.
Aramada ayrıca inci kolye, bileklik ve yüzüklerin yanı sıra 14 bin lira nakit para bulundu.
Konya'ya getirilen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. A.K. ve D.Y.G, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Türkiye’de üniversiteler, yapay zeka, savunma sanayi, sağlık bilimleri, sürdürülebilir tarım ve derin teknoloji alanlarında geliştirdikleri projelerle bilimsel üretime ve toplumsal faydaya katkı sunuyor.
Gaziantep'te Davet ve Gençlik Hareketi tarafından gençlerin bir araya gelmesi ve eğlenceli vakit geçirmeleri amacıyla düzenlenen park buluşması yoğun katılımla gerçekleştirildi.
İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde yolun karşısına geçmek istediği sırada su tankerinin altında kalan kadın, olay yerinde öldü. Kazanın ardından tanker sürücüsü gözaltına alındı.