İşgal rejimi Lübnan’da okul binasını havaya uçurdu
İşgal rejimi sözde ordusu, Lübnan ile yürürlükte olan çerçeve anlaşmasına rağmen Nebatiye’nin Hula beldesindeki bir özel okul binasını patlayıcılarla tamamen yıktı; Baraşit çevresi yoğun topçu atışlarıyla hedef alınırken Sur ve Kefrtebnin’de hava saldırıları düzenlendi.
İşgal rejimi sözde ordusu, Lübnan ile yürürlükte olan çerçeve anlaşması kapsamındaki ateşkese rağmen Güney Lübnan’ın Nebatiye kentine bağlı Hula beldesinde bulunan bir özel okul binasını yerleştirdiği patlayıcılarla tamamen yıktı. Lübnan resmi haber ajansı NNA, okulun havaya uçurulmasının yanı sıra Nebatiye’nin Baraşit beldesi çevresinin yoğun topçu atışlarıyla hedef alındığını, savaş uçaklarının ise Kefrtebnin ve Sur kentindeki bazı beldeleri bombaladığını bildirdi.
Lübnan Sağlık Bakanlığı, işgal rejiminin 2 Mart’ta başlattığı yoğun hava saldırıları ve işgal sürecinden bu yana ülkede en az 4 bin 386 kişinin hayatını kaybettiğini, 1 milyondan fazla insanın yerinden edildiğini açıkladı. 26 Haziran’da Washington’da imzalanan çerçeve anlaşmasına rağmen sahada devam eden saldırılar, ateşkesin kalıcılığına dair endişeleri artırıyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İstanbul'da "Hakemler dosyası" olarak bilinen soruşturma kapsamında tutuklanan Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Ferhat Gündoğdu görevinden istifa etti.
Ağrı Dağı’nda etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle zirve tırmanışı durduruldu. 4 bin 200 metredeki kampta bekleyişe geçen dağcı grupları, hava şartlarının elverişli hale gelmesini bekliyor.
Aksaray-Adana arasındaki 16,1 kilometrelik kesimle 24 dakika sürede ve 1,58 milyar TL’de tasarruf sağlanacak.
Doğu bölgelerinde kuvvetli sağanak beklenirken batıda sis ve pus görülecek.