İletişim Başkanı Duran’dan Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı’na ilişkin açıklama
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, toplantıda aile kurumunun güçlendirilmesi, gençlerin dijital tehlikelerden korunması, nüfus ve boşanma oranlarına ilişkin çözüm önerileri ile Kıbrıs meselesinin kapsamlı biçimde ele alındığını açıkladı.
Duran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı’na ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
Duran, toplantıda hem iç hem de dış gündemin önemli başlıklarının değerlendirildiğini belirtti. Duran, açıklamasında özellikle aile yapısının güçlendirilmesi, gençler ve çocukların sanal kumar, bahis ve çeşitli bağımlılıklardan korunmasına yönelik adımların ele alındığını vurguladı.
Nüfus artış hızındaki düşüş ve boşanma oranlarındaki artışın toplumun geleceğini ilgilendiren kritik bir tablo ortaya koyduğunu ifade eden Duran, bu sorunlara yönelik çözüm önerilerinin masaya yatırıldığını belirtti.
Toplantıda ayrıca bölgesel gelişmeler ve milli dava olarak nitelendirilen Kıbrıs meselesinin kapsamlı şekilde değerlendirildiğini aktaran Duran, Türkiye ile KKTC arasındaki güçlü bağın altının çizildiğini kaydetti. KKTC’nin enerji, su, sağlık ve savunma gibi alanlarda önemli ilerlemeler sağladığını hatırlatan Duran, “Türkiye’nin Kıbrıs Türkü’nü asla yalnız bırakmayacağı toplantıda açıkça ifade edilmiştir.” dedi.
Toplantıya kurul üyeleri İsmail Kahraman, Mehmet Ali Şahin, Cemil Çiçek, Köksal Toptan, İsmet Yılmaz, Binali Yıldırım ve Mustafa Şentop’un yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Hakkı Susmaz, İletişim Başkanı Burhanettin Duran ve Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan katıldı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Merkez Yeşilyurt ilçesinde meydana gelen trafik kazası sonrası taraflar arasında çıkan kavgada, 5 kişi darp edilmesi sonucu yaralandı.
Merkez Battalgazi ilçesinde 63 yaşındaki adam ikametinde ölü bulundu.
Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çeşitli suçlardan aranan V.Y.’yi düzenlenen operasyonla yakaladı.
Bingöl Tanıtım Günleri için İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesinde start verildi. Tanıtım günlerinin ilk gününde, Karlıova ilçesinin kültürü ve yöresel yemeklerinin tanıtıldığı standa yoğun ilgi gösterildi.