Evlenecek gençlere belediyelerden evlilik desteği

Evliliği teşvik etmek amacıyla başlatılan “Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi”ne belediyelerden büyük destek geldi.
Türkiye genelinde birçok belediye, genç çiftlere ücretsiz düğün salonu, nikah işlemleri, çeyiz yardımı ve maddi destek gibi hizmetler sunuyor.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile yapılan iş birliği kapsamında, belediyeler toplam 168 farklı kategoride destek sağlıyor. 61 belediye ücretsiz düğün salonu, 35 belediye ücretsiz nikah işlemleri, 16 belediye ise beyaz eşya ve mobilya desteği veriyor. Bazı belediyeler doğrudan maddi yardımda da bulunuyor.
Öte yandan, Bakanlık bugüne kadar yerel ve ulusal düzeyde toplam 1137 firmayla indirim anlaşması yaptı. Böylece çiftler evlilik alışverişlerinde %10 ile %35 arasında indirimlerden faydalanabiliyor. Şimdiye kadar 13 bin 903 genç, e-Devlet üzerinden aldığı indirim kodlarıyla bu kampanyalardan yararlandı.
Detaylı bilgi ve indirim kodu oluşturma işlemleri, ailegenclikfonu.aile.gov.tr/kampanyalar adresinden yapılabiliyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
7 Eylül gecesi yaşanan Kanlı Ay Tutulması, Diyarbakır’dan net bir şekilde gözlemlendi. Gökbilim meraklılarının sabırsızlıkla beklediği bu doğa olayı, vatandaşlara unutulmaz anlar yaşattı.
Yaklaşık 2 yıla yakın bir süredir Gazze'de uygulanan soykırıma dikkat çekmek, işgal rejiminin Gazze halkı üzerinde uyguladığı ablukayı kırmak için yola çıkan Küresel Sumud Filosunu gündemde tutmak amacıyla Diyarbakır İslami STK'lar kitlesel basın açıklaması düzenledi.
Eskişehir Umut Kervanı, yetim ve ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına kırtasiye yardımı ulaştırdı
Kudüs Kardeşlik Platformu adına basın açıklamasını okuyan Abdüssamed Pelen, 31 Ağustos'ta Barcelona'dan hareket eden Küresel Sumud Filosu'nun İtalya, Yunanistan ve Tunus limanlarından geçeceğini ifade ederek, "Biz isterdik ki, bu duraklardan biri Türkiye olsaydı ve yolcularımızı ülkemizin bir limanından uğurlayabilseydik." dedi.