DSİ'den uyarı: Su yapılarına girmek tehlikeli ve yasak

Yaz sıcaklarının etkisini artırdığı bu günlerde vatandaşları uyaran DSİ; baraj, gölet ve sulama kanallarına serinlemek amacıyla girmenin yasak ve hayati tehlike taşıdığını açıkladı.
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte hava sıcaklıklarının artması, serinlemek isteyen vatandaşları baraj, gölet ve sulama kanallarına yönlendiriyor. Ancak Devlet Su İşleri (DSİ) 10. Bölge Müdürlüğü, bu yapıların yüzme veya serinleme amacıyla kullanılmasının ciddi hayati risk taşıdığına dikkat çekerek vatandaşları uyardı.
DSİ tarafından yapılan açıklamada, suya girmenin yasak olduğu bu bölgelerde her yıl birçok boğulma vakası yaşandığına vurgu yapılarak, alınan tüm önlemlere rağmen bu üzücü olayların önüne geçilemediği belirtildi.
Açıklamada, baraj, gölet, sel kapanı, regülatör ve sulama kanallarının zemin yapısının engebeli ve dalgalı olması nedeniyle su derinliğinin ani değişiklik gösterebildiği, bu durumun büyük tehlike yarattığı ifade edildi.
Ayrıca şu risklere dikkat çekildi: "Zeminde biriken killi ve siltli maddelerin çamur oluşturması, su içerisinde bitki gelişiminin doğal olarak görülmesi, düşük su sıcaklığının hipotermiye yol açabilmesi, tatlı suyun deniz suyuna göre daha düşük kaldırma kuvveti, göl alanlarında su alma yapıları gibi inşaî risklerin bulunması."
DSİ, tüm bu nedenlerle baraj, gölet ve sulama kanallarına girmenin can güvenliğini tehdit ettiğini ve bu bölgelerin serinleme amacıyla kullanılmaması gerektiğini önemle belirtti.
Vatandaşlara, bu tür yapılar etrafında yer alan uyarı levhalarına kesinlikle uyulması çağrısında bulunulurken; yetkililer, su yapılarına giren kişilerin görülmesi durumunda mutlaka uyarılması ve engellenmesi gerektiğini vurguladı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Ormanların korunması amacıyla Türkiye genelinde eş zamanlı olarak düzenlenen "Orman Benim" etkinliği, Bursa’da yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.
Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Birleşmiş Milletler başta olmak üzere uluslararası kurumların etkisizliğine dikkat çekerek, "Gazze’de 19 aydır bir cinayet şebekesi soykırım yapıyor ve 60 bin kadın, çocuk, yaşlı çoğunlukta olmak üzere insan hayatını kaybetti. Bu çağın ortasında soykırıma sessiz kalmak, ona ortak olmaktır.” dedi.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında, engellerin ancak birlik ve dayanışmayla aşılabileceğine dikkat çekti.
Mardin’de gerçekleştirilen “Kolluk Gözetim Komisyonu Toplantısı”nda konuşan İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Sağlam, 2024 yılında kolluk kuvvetlerine 65 bin 108 işlem kaydı yapıldı, bunlardan 52 bin 574’ü sonuçlandığını söyledi.