Cizre’de Yaz kuran kursu öğrencilerine yüzme eğitimi veriliyor

Şırnak’ın Cizre ilçesinde yaz Kur’an kurslarına katılan öğrencilere yönelik yüzme eğitimi düzenleniyor. Cizre İlçe Müftülüğü ile İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün iş birliğiyle hayata geçirilen proje kapsamında, öğrenciler hem manevi eğitim alıyor hem de sosyal etkinliklerle gelişimlerine katkı sağlıyor.
Cizre İlçe Müftülüğü, yaz döneminde Kur’an kurslarına katılan çocukların hem ruhsal hem de fiziksel gelişimini desteklemeyi amaçlayan çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam ediyor.
Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokol doğrultusunda yürütülen proje kapsamında, yüzme eğitimi başta olmak üzere çeşitli spor faaliyetleri organize ediliyor.
Bu sayede öğrenciler yaz tatilini hem öğretici hem de eğlenceli bir şekilde geçiriyor.
"Yaz günlerinde düzenlediğimiz yüzme etkinlikleri, çocuklarımızın en çok keyif aldığı faaliyetlerden biri"
Değerler eğitimi, kitap okuma ve farklı çalışmalarla çocukların sosyal yönlerini geliştirmeleri için çalıştıklarını ifade eden ilçe müftülüğü Manevi Danışmanı ve Rehberi Abdurrezzak Yaldız, "Cizre İlçe Müftülüğümüz olarak, yaz Kur’an kursu öğrencilerimizin hem manevi hem de sosyal gelişimlerini desteklemek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Bu etkinlikleri, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde, kurumlar arası iş birliği ile hayata geçiriyoruz. Bu protokol sayesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı tesisleri de kullanma imkânı buluyoruz. Özellikle yüzme havuzları, spor alanları ve sosyal mekânlar, öğrencilerimize hem güvenli hem de keyifli bir ortam sunuyor. Yaz günlerinde düzenlediğimiz yüzme etkinlikleri, çocuklarımızın en çok keyif aldığı faaliyetlerden biri. Güvenli ve hijyenik ortamlarda, uzman eğitmenler eşliğinde hem spor yapıyor hem de serinliyorlar. Bunun yanında değerler eğitimi, kitap okuma saatleri, geleneksel oyunlar, futbol turnuvaları ve farklı atölye çalışmalarıyla onların sosyal yönlerini güçlendirmeye çalışıyoruz. İlçe Müftülüğümüz ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün iş birliğiyle temel hedefimiz; öğrencilerimizin yaz tatilini hem öğretici hem de eğlenceli bir şekilde geçirmelerini sağlamak. Onların imanlı, ahlaklı, bilgili ve sağlıklı bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmak için gayret ediyoruz." dedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İzmir Buca'da orman yangına sebebiyet verdiği değerlendirilen 3 kişi gözaltına alındı.
İçişleri Bakanlığı, Marmara'nın batısı ile İzmir ve Manisa'nın kuzey kesimlerinde 2 gün etkili olacak kuvvetli rüzgar ve fırtına konusunda uyardı.
Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde etkili olan sağanak nedeni ile cadde ve sokaklar gölete döndü.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, şehrin muhtelif yerlerine kaçak döküm yapan firmaların veya şahısların en ağır cezalara tabi tutulacağını belirtti.