Battalgazi Belediyesi GES projesinde yeni etaplara başladı
Battalgazi Belediyesi, Hacıhaliloğluçiftliği Mahallesi’ndeki GES projesinin ikinci ve üçüncü etap çalışmalarına başladı. Toplam 2,1 megavat kapasiteli yeni santrallerin tamamlanmasıyla belediyenin toplam GES kapasitesi 4,2 megavata ulaşacak.
Battalgazi Belediyesi, Hacıhaliloğluçiftliği Mahallesi’ndeki Güneş Enerji Santrali (GES) projesini genişletiyor. Strateji Geliştirme Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü koordinesinde yürütülen ikinci ve üçüncü etap çalışmalarıyla belediyenin güneş enerjisinden elektrik üretim kapasitesinin artırılması hedefleniyor.
Belediyeye ait 70 dönümlük arazinin 20 dönümlük bölümünde daha önce 1 megavat kapasiteli güneş enerjisi santrali kurulmuştu. Yeni etaplar kapsamında arazinin kalan 50 dönümlük bölümünde toplam 2,1 megavat kapasiteli santraller kuruluyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla Hacıhaliloğlu Mahallesi’ndeki santrallerin toplam kurulu gücü 3,1 megavata çıkacak. Bulgurlu’daki 1 megavat kapasiteli GES ve belediye hizmet binasında bulunan 100 kilovat kapasiteli sistemle birlikte belediyenin toplam GES kurulu gücü 4,2 megavata ulaşacak.
GES yatırımlarıyla belediyeye ait hizmet binaları, taziye evleri, kültür merkezleri ve diğer tesislerin elektrik ihtiyacının güneş enerjisinden karşılanması amaçlanıyor. Bu kapsamda belediyenin mevcut ve yeni tesislerindeki aydınlatma, ısıtma ve soğutmaya bağlı enerji giderlerinin azaltılması hedefleniyor. Battalgazi Belediyesi, kendi tesislerinde ürettiği elektrikle enerji maliyetlerini düşürmeyi, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını yaygınlaştırmayı ve çevre dostu enerji üretimini artırmayı amaçlıyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Millî Savunma Bakanlığı, işgalci rejimin Filistin, Lübnan ve Suriye'ye yönelik saldırılarını sürdürdüğünü belirterek, uluslararası toplumu somut ve caydırıcı tedbirler almaya çağırdı. Bakanlık ayrıca son bir haftada bir PKK'linin teslim olduğunu ve hudutlarda 878 şahsın yakalandığını açıkladı.
Jandarmanın 8 ilde 9 organize suç örgütüne yönelik düzenlediği operasyonlarda 76 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin hesaplarında 3 milyar 230 milyon liralık para hareketi tespit edildi.
Afyonkarahisar'da uyuşturucu madde satışı yapmak suçundan hakkında 14 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan M.E. isimli şahıs, polis ekiplerinin çalışması sonucu yakalanarak cezaevine teslim edildi.
Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği tarafından geliştirilen kayıtlı ve sosyal güvenceli Sürü Yöneticisi (Çoban) istihdam modelinin ilk uygulaması Sivas'ta hayata geçiriliyor.