Batman'da hayvan yetiştiricilerine eğitim semineri verildi
Batman'da küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin bilinçli üretim yapmalarını desteklemek amacıyla düzenlenen eğitim seminerinde, doğru beslenme, hayvan sağlığı ve zararlı hayvanlarla mücadele konularında bilgilendirme yapıldı.
Batman Zahireciler ve Hububatçılar Derneği tarafından küçükbaş hayvan yetiştiricilerine yönelik eğitim semineri düzenlendi.
Uzman veteriner hekim tarafından verilen seminerde, hayvanların doğru beslenmesi, kaliteli yem kullanımı, hayvan sağlığının korunması ve zararlı hayvanlarla mücadele yöntemleri ele alındı.
Seminerde, hayvancılıkta verimliliğin artırılması ve üreticilerin karşılaştıkları sorunlara karşı bilinçlendirilmesinin önemi üzerinde duruldu.

Halil Ay
Programda konuşan Batman Zahireciler ve Hububatçılar Derneği Başkanı Halil Ay, hayvancılıkta bilinçli üretimin önemine dikkat çekerek şunları söyledi:
"Günümüzde hayvancılık yapmak, yalnızca hayvan yetiştirmekten ibaret değildir. Doğru besleme, kaliteli yem kullanımı, hayvan sağlığı, hastalıklardan korunma, verimli üretim ve ekonomik işletmecilik artık çok daha büyük önem taşımaktadır. Hayvanlarımızı ne kadar doğru beslersek, onların sağlığını ve verimini de o ölçüde artırabiliriz. Bilinçli üretim sayesinde hem maliyetlerimizi kontrol altına alabilir hem de emeğimizin karşılığını daha iyi alabiliriz. İşte bugün düzenlediğimiz bu eğitim seminerinin temel amacı da budur: Bilgimizi artırmak, tecrübelerimizi paylaşmak ve üreticilerimize fayda sağlayacak yeni yöntemleri birlikte öğrenmek." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siirt'in Çınarlısu köyü yolu üzerindeki Habra mevkiinde bulunan ve bağ bekçisi için yapılan kulübenin sahipsiz kalması, bölgedeki vatandaşları endişelendiriyor. Artık kullanılmadığı belirtilen kulübenin uyuşturucu kullanan kişilerin uğrak yeri haline geldiği ileri sürülürken, vatandaşlar yapının yıkılmasını istiyor.
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), kurumun adı ve yetkililerinin kimliği kullanılarak yardım ve bağış adı altında para talep edildiğini belirterek yayıncıları dolandırıcılık girişimlerine karşı uyardı.
Malatya ve Bartın'da yasa dışı avcılığa yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında 2 yaban hayvanının kaçak avlandığı tespit edilirken, sorumlulara toplam 1 milyon 437 bin 455 TL idari para cezası ve tazminat uygulandı.