Bakan Kurum, İran, Somali ve BM temsilcileri ile görüştü

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul’da düzenlenen Sıfır Atık Forumu kapsamında İran, Somali ve Birleşmiş Milletler temsilcileriyle bir araya geldi.
Sıfır Atık Vakfı’nın Birleşmiş Milletler iş birliğiyle organize ettiği forum, 104 ülkeden katılımcıların yanı sıra 118 uluslararası partner kuruluş ile BM-Habitat, UNEP ve UNDP gibi önemli kurumların üst düzey yetkililerini buluşturdu.
Bakan Kurum, forumda İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Çevreyi Koruma Kurumu Başkanı Shina Ansari Hamedani, Somali Çevre ve İklim Değişikliği Bakanı Bashir Mohamed Jama ve BM Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı Başkanı Jeffrey David Sachs ile görüşmeler gerçekleştirdi.
Görüşmelerde Sıfır Atık uygulamaları, sürdürülebilir şehirler, döngüsel ekonomi konuları ele alınırken, Türkiye’nin 2053 Net Sıfır Emisyon Hedefi doğrultusunda yürütülen eylem planları ve deprem bölgesinde devam eden inşa seferberliği de gündeme geldi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Dışişleri Bakanlığı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde minibüs ile traktörün çarpışması sonucu meydana gelen kazada, 14 kişi yaralandı.
Diyarbakır’da 90’lı yıllarda gözaltında gördüğü işkenceler sonucu şehid olan Abdusselam İrdem, şehadetinin sene-i devriyesinde Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesine bağlı Apaydın (Heqêç) köyündeki kabri başında düzenlenen programla yâd edildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre seçimi kazanan Tufan Erhürman’ı tebrik etti.