Ankara'da FETÖ/PDY operasyonu: 7 şüpheli tutuklandı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY'nin güncel yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltı kararı verilen 8 şüpheliden 7'si yakalandı. Adli makamlara sevk edilen şüphelilerin tamamı tutuklandı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün güncel yapılanmasına yönelik soruşturmanın sürdüğü belirtildi.
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında, örgütün "gaybubet evlerinde" saklandıkları, bu evlerde saklanan şahıslara finansal destek sağladıkları ve yardımda bulundukları tespit edilen 8 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiği ifade edildi.
7 şüpheli yakalandı
Açıklamada, haklarında gözaltı kararı verilen 8 şüpheliden 7'sinin yakalandığı bildirildi.
Yakalanan 7 şüphelinin tamamının tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildiği belirtilerek, sevk edilen şüphelilerin tamamının tutuklandığı ifade edildi.
Firari durumdaki bir şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların titizlikle sürdürüldüğü kaydedildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nde düzenlenen imza ve temel atma töreninde yaptığı konuşmada, kentte üretimden sanayiye, tarımdan teknolojiye ve sosyal kalkınmadan kültüre kadar birçok alanda yürütülen ve hayata geçirilecek projelere ilişkin açıklamalarda bulundu.
Manisa'nın Akhisar ilçesinde uyuşturucu madde imal ve satışı yapan şahıslara yönelik düzenlenen operasyonda 110 bin 60 sentetik ecza hapı ele geçirildi. Operasyonda yakalanan 3 şüpheliden 2'si tutuklandı, biri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Kocaeli merkezli 4 ilde güncel suç örgütlerinin faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda 14 şüpheli yakalandı. Aramalarda silah, mühimmat, sentetik kannabinoid, altın ve yüklü miktarda para ele geçirildi.
Malatya'da seyir halindeki otomobilin motor bölümünde çıkan yangın, vatandaşların yangın tüpleriyle müdahalesi sonucu kontrol altına alındı.