Ağrı Belediyesinin işten çıkardığı işçiler basın açıklaması gerçekleştirdi

DEM Parti'li Ağrı Belediyesi tarafından işten çıkarılan işçiler için kurulan çadırın önünde basın açıklaması yapan işçiler, açılan davaları kazanmalarına rağmen işe geri alınmadıklarını belirtti.
31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşen seçimlerde Ağrı Belediyesi başkanlığı tarafından işten çıkarılan işçiler, belediye binası karşısında eylem yaptı.
Binanın karşısına kurdukları çadırda eylem yapma kararı aldıklarını belirten işçiler adına konuşan Hak İş Konfederasyonu Disiplin Kurulu Üyesi ve Öz İnşaat Sendikası Genel Başkanı Zekeriya Koca, yaşanan hukuksuzluklara ve emeği hiçe sayan belediyelerin politikalarına boyun eğmeyeceklerini belirtti.
Açılan davalarda mahkemenin verdiği kararların hiçe sayıldığının altını çizen Koca, "Ağrı Belediyesi'nin haksız ve hukuksuz şekilde işten çıkardığı 50 üyemiz için verdiğimiz hukuk mücadelesini kazanmamıza rağmen, belediye mahkeme kararını tanımayarak hukuku ayaklar altına almaktadır." dedi.
Bunun hukuk ihlali ve insanlık suçu olduğunu belirten Koca, bu tutumun ailesinin geçimini sağlamak için alın teri döken üyelerinin ekmeğinden edilmek ve onları açlığa mahkûm etmek olduğunu kaydetti.
İşçileri işsiz bırakmak, bir ailenin geleceğini de gasp etmek olduğunu hatırlatan Koca sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ağrı'da her adaletsizlik, bir direniş tohumudur!" diyerek adalet sağlanana dek burada kararlılıkla nöbet tutacağız! Ağrı Belediyesi'nin üyelerimize zulmü sadece işten çıkarmalarla sınırlı değil! 120 üyemiz Ağrı Belediyesi'nin politikaları nedeniyle ailelerinden koparılarak sürgün politikasına maruz bırakılmıştır. Bu sadece bir yer değişikliği değil, üyelerimize ve ailelerine uygulanan bilinçli bir cezalandırma ve psikolojik baskıdır. Evlerinden, çocuklarından, düzenlerinden koparılan emekçilerimiz, adeta sindirilmek ve sendikal haklarından vazgeçmeye zorlanmaktadır."
Üyelerine yönelik ilçelerde de farklı uygulamaların dayatıldığını belirten Koca, "Diyadin Belediyesi'nde, 3 üyemiz istifaya zorlanmış, 15 üyemiz ise dayanaksız gerekçelerle görev yerlerinden uzaklaştırılmıştır. Doğubeyazıt Belediyesi'nde, 15 üyemiz işinden edilmiş, 40 üyemiz ise sürgün edilmiştir. Sendikamıza mensup üyelerimizin 'ya sendika değiştirirsin ya da işsiz kalırsın' şeklinde dayatmalara maruz kalması, kabul edilemez boyuttadır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Bingöl’de dolandırıcılık suçundan 3 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 1 Ocak–12 Haziran 2025 tarihleri arasında trafikte yapılan denetimlerin sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı.
Adana’da gasp, yağma ve hırsızlık suçlarından hakkında toplam 45 yıl 25 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari şahıs, polis ekiplerince yakalandı.
Seyhan ilçesinde bulunan bir alt geçitte otomobille çarpışan hafif ticari araç takla attı.