2025 hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinde son gün

"2025 Hac Organizasyonu" kapsamında ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri bugün sona erecek.
5 Ağustos'ta başlayan 2025 Hac Organizasyonu kapsamında ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri devam ediyor.
Hac ibadeti için kutsal topraklara gitmek isteyen hacı adaylarının ön kayıt işlemlerini bugün tamamlamaları gerekiyor.
İşlemler e-Devlet üzerinden yapılıyor.
Başvuru için 750 lira ön kayıt ücreti anlaşmalı bankalara yatırılıyor.
Engelli, hasta veya yaşlı olanlar; müracaatlarında, hacca daha önce hiç gitmemiş birini refakatçi olarak kaydettirebilecek.
Akrabalık bağı olmayanlar 7 kişiyi geçmemek şartıyla, akrabalık bağı olanlar 7 kişilik sınırı aşsalar da grup halinde müracaat edebilecek ve tek bir kura numarası ile kuraya katılabilecek.
0-12 yaş arası çocuklarını hacca götürmek isteyenlerin çocukları ebeveylerinin kura kat sayılarını etkilemeyecek. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Bursa’nın Nilüfer ilçesinde ormana yakın bölgede çıkan çalılık yangını, ekiplerin hızlı müdahalesiyle büyümeden söndürüldü.
Merkez Yeşilyurt ilçesinde 2 otomobilin karıştığı trafik kazasında 2 kişi yaralandı.
Siyonist işgalcilerin saldırılarında binlerce çocuğun katledildiği Gazze’ye, Konya’dan minik yüreklerden anlamlı bir dayanışma mesajı gitti.
İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Dairesi Başkanlığı, 8 Aralık 2024 sonrasında Suriye'de meydana gelen gelişmelerin ardından, Türkiye'den toplam 411 bin 649 Suriyelinin ülkesine dönüş yaptığını açıkladı.