Yahudi çeteler, Filistin topraklarını gasp etmeye devam ediyor

Batı Şeria’daki köyler sistematik işgal ve tahribatla karşı karşıya. Um Safa köyünde, siyonist işgalciler bu sabah erken saatlerden itibaren Filistinlilere ait arazileri iş makineleriyle yok etmeye başladı.
Siyonist işgalciler, bugün sabah saatlerinde Ramallah’ın kuzeybatısında bulunan Um Safa köyündeki Filistinlilere ait arazileri iş makineleriyle tahrip etmeye başladı.
Um Safa Köy Konseyi Başkanı Marwan Sabah, yaptığı açıklamada, bir grup işgalcinin, Um Safa ile Deir Sudan köyleri arasındaki bölgede toprakları düzleştirip gasp etmeye başladığını belirtti.
Sabah, işgalcilerin geçen günlerde de köyün doğusundaki Cebel er-Ras (Jebel al-Ras) bölgesinde yüzlerce dönümlük araziyi tahrip ettiğini ve 300'den fazla zeytin ve üzüm ağacını kökünden söktüğünü ifade etti.
Şimdi ise gözlerini köyün kuzeyine çeviren işgalciler, bölgede inşa edilen yasa dışı yerleşim birimini genişletme amacıyla tahribatı sürdürüyor.
Cebel er-Ras bölgesi son aylarda işgalciler ve işgal güçleri tarafından sistematik baskılara maruz kalırken, yüzlerce dönüm verimli arazi ya yok edildi ya da gasp edildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HAMAS'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Refah'ta dün gerçekleştirdiği operasyonlarda işgal ordusuna ait iki birliği hedef alarak 19 askeri ölü ve yaralı duruma getirdiğini duyurdu.
OCHA, Batı Şeria'da son üç haftada Yahudi çetelerin 13 kez Filistinlilere saldırdığını, 4 Filistinlinin yaralandığını, iki ailenin zorla göç ettirildiğini ve 5 çocuğun kaçırıldığını duyurdu.
Siyonist rejimin cezaevlerinde yıllarca sistematik tıbbi ihmale maruz kalan Filistinli eski esir Mu'tasım Raddad, Kahire’de şehit oldu. Raddad, cezaevindeyken "Biz burada her gün ölüyoruz" diyerek aslında kendi şehadetini önceden haber vermişti.
Siyonist kuşatmanın her geçen gün daha da derinleştirdiği Gazze'de kıtlık kapıda. Yardım kuruluşları faaliyetlerini durdurdu, fırınlar kapandı, su dağıtımı felç oldu. "İnsanlığımızı kaybediyoruz" çağrısı yapıldı.