Siyonist Yahudilerden Mescid-i Aksa baskını

İşgal altındaki Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa, bu sabah yine siyonist Yahudilerin baskınına uğradı.
Yahudi çeteler, siyonist rejim polisinin yoğun koruması altında, sabah erken saatlerde El-Meğaribe (Fas Kapısı) yönünden Harem-i Şerif'e giriş yaptı.
Baskın sırasında işgal polisi, Filistinli Müslümanların ibadetlerini engellemek amacıyla Kıble Mescidi ve Kubbetü's-Sahra çevresinde barikatlar kurdu, bazı gençleri avludan uzaklaştırdı.
Görgü tanıklarına göre, siyonist Yahudiler avluda provokatif turlar attı ve Talmudî ritüeller gerçekleştirdi. Baskın esnasında Mescid-i Aksa'ya giriş yapmak isteyen Filistinlilerin kimliklerine el konuldu, bir kısmının girişine ise tamamen izin verilmedi.
Mescid-i Aksa'ya yönelik bu tür ihlaller, özellikle Yahudi bayramları ve dini takvimler bahane edilerek sıklaştırılıyor.
Filistinli kurumlar, siyonist rejimin bu baskınları "zamansal ve mekânsal bölme" planının parçası olarak uyguladığını vurguluyor.
İslami Vakıflar İdaresi, son aylarda artan baskınların Mescid-i Aksa'nın İslami kimliğini hedef aldığını, uluslararası toplumun bu ihlallere karşı sessizliğinin işgali cesaretlendirdiğini belirtiyor.
Mescid-i Aksa, tüm Müslümanlar için kutsal olan Harem-i Şerif'in parçası olup, 1967'den beri siyonist işgali altında bulunuyor. Uluslararası hukuk, Kudüs'ün işgal altındaki toprak statüsünü koruduğu için bu tür baskınlar yasa dışı kabul ediliyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gazze Şeridi'nde yaşanan soykırım savaşında, özellikle hedef alınan 250'ye yakın gazeteci şehit edildi. Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Kadir Üründü, konu hakkında değerlendirmelerde bulundu.
İşgalcilerin Gazze'ye yönelik saldırılarında toplam şehit sayısı 61 bin 599'a yükselirken, yaralı sayısı 154 bin 88 oldu.
Siyonist rejim, Gazze'de devam eden saldırılar sırasında alıkonulan 10 Filistinli esiri serbest bıraktı. Serbest kalan esirler, hastaneye kaldırıldı.
Gazze Hükümeti, işgalci rejimin abluka ve sistematik açlık politikalarını, Cenevre Sözleşmeleri ve uluslararası insan hakları hukukunun açık ihlali olarak nitelendirdi. Resmi raporlar, Gazze’de açlık ve kötü beslenmenin ileri seviyelere ulaştığını belgeledi.