Siyonist rejim cezaevlerindeki Filistinlilere sistematik işkence uyguluyor: 54 şehit

Siyonist işgal rejimi zindanlarındaki Filistinlilere yönelik şiddet ve işkenceler nedeniyle en az 54 esirin şehit olduğu belirtildi.
Gazze'ye yönelik saldırıların başladığı 7 Ekim 2023'ten sonra siyonist işgal rejimi zindanlarındaki Filistinlilere yönelik "şiddet, işkence, ağır darp ve aç bırakma" gibi insan hakları ihlalleri arttı.
Filistin Esirler Cemiyeti'nden yapılan yazılı açıklamada, 1967'den bu yana 291 Filistinlinin siyonist rejim hapishaneleri ve sözde gözaltı merkezlerinde şehit olduğu belirtildi.
7 Ekim 2023'ten bu yana ise 35'i Gazze Şeridi'nden olmak üzere 54 Filistinlinin işgal rejimi zindanlarında şehit edildiği ifade edildi.
Filistin Esirler Cemiyeti ve Filistin Kurtuluş Örgütüne (FKÖ) bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyeti'nin daha önce yayımladığı raporlar ve açıklamalar, cezaevlerindeki Filistinlilere yönelik "şiddet, işkence, ağır darp, aç bırakma, aşağılama, tıbbi ihmal, taciz ve tehdit" gibi ağır insan hakları ihlallerinin arttığını gösteriyor.
İşkence ve kötü muamele uygulamaları sonucu yüzlerce esirin çeşitli yaralanmalara maruz kaldığı ifade ediliyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Kudüs Seriyyeleri Nablus ve Cenin'de işgalci araçlarını hedef aldı. Kudüs'te bir Filistinli şehit olurken, işgal rejimi İbrahimi Camii'nin çatısına el koyma kararı aldı.
İşgal rejimi gazetelerinden Haaretz, Gazze'deki soykırımın askerler üzerinde yıkıcı psikolojik etkiler bıraktığını; binlerce askerin görevini terk ettiğini veya artık çatışmaya elverişli olmadığını yazdı.
ABD Başkanı Donald Trump, Gazze'deki esirlerin "canlı kalkan" olarak kullanıldığına dair siyonist basında çıkan iddiaları tekrarladı. HAMAS ise bu sözleri "açık bir yalan ve işgale hizmet eden propaganda" diye niteledi.
İşgal basınına göre Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir, "Aşama iki" olarak adlandırılan kara saldırısının hazırlıklarını tamamladı. İşgal hükümeti, 320 bini aşkın Filistinlinin evlerinden zorla çıkarıldığını ve bunun kara saldırısının önünü açtığını duyurdu.