Siyonist işgal rejimi 22 Filistinliyi alıkoydu

İşgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde 22 Filistinli daha siyonist işgal rejimi tarafından alıkonuldu.
Filistin resmi haber ajansı WAFA'da yer alan haberde, siyonist rejimin işgal altındaki Batı Şeria'ya baskın düzenlediği belirtildi.
Siyonist işgal rejimi sözde askerlerinin, Eriha kentine bağlı ez-Zebidat köyüne düzenlediği baskında 20 Filistinliyi esir aldığı ifade edildi.
İşgalciler, El Halil kentine bağlı Dura beldesine yaptığı baskında ise 2 kişiyi esir aldı.
Haberde, baskınlar sırasında esir alınanlar ile yakınlarının darp ve tehditlere maruz kaldığı, ayrıca evlerinin tahrip edildiği ifade edildi.
Açıklamada, siyonist rejimin Filistin halkına karşı sistematik intikam operasyonlarını başlattığı 7 Ekim'den bu yana esir aldığı Filistinlilerin sayısının 14 bin 300'e yükseldiği ifade edildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gazze'deki saldırılarda 64 bin 905 kişi şehit olurken, 164 bin 926 kişi de yaralandı. Son 24 saatte 34 şehit ve 316 yaralı kaydedildi.
Siyonist rejim, Halil'deki İbrahim Camii'nin iç avlusunun çatısını işgal etti. Karar, caminin İslami denetimini zayıflatıyor ve uluslararası hukuka aykırı bulunuyor.
Gazze ablukasına karşı uluslararası dayanışma kapsamında, Direniş Filosu'nun 40'tan fazla gemisi Tunus'un Bizerte limanından hareket etti. Filoda 40 ülkeden aktivistler ve onlarca ton yardım malzemesi bulunuyor.
Siyonist rejimin Doha'da HAMAS liderlerini hedef aldığı saldırı, işgal basınında ğır eleştiriler aldı. Siyonist yazar Eli Buda, saldırının Katar'ın bölgesel konumunu güçlendirdiğini, Tel Aviv'in ise hem ABD hem de Arap dünyasıyla ilişkilerini zedelediğini yazdı.