"Kudüs Günü" öncesi Yahudi çetelerin tahrikleri artıyor

Yahudi çeteler, bu sabah bir kez daha işgal altındaki Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa'nın avlularını polis koruması eşliğinde bastı. Sözde "Tapınak Grupları" Mescid-i Aksa'ya gece boyu baskın düzenlenmesi ve yerleşimcilere "tam ritüel özgürlüğü" verilmesini istiyor.
Görgü tanıklarının aktardığına göre, onlarca Yahudi çete gruplar halinde Aksa'nın avlularına girerek provokatif turlar gerçekleştirdi ve Talmudî ritüeller icra etti. Bu sırada işgal polisleri, yerleşimcilerin güvenliğini sağlamak bahanesiyle Müslümanların girişine kısıtlamalar getirdi; cemaatin kimliklerini kontrol etti ve bazılarını içeri almadı.
Kudüs İslami Vakıflar Dairesi'nden yapılan açıklamada, sözde "Tapınak Grupları"nın işgal hükümetinin aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir'e hitaben imza kampanyası başlattığı belirtildi.
Kampanyada, 26 Mayıs'ta kutlanacağı duyurulan sözde "Kudüs Günü" vesilesiyle Mescid-i Aksa'ya gece boyu baskın düzenlenmesi ve yerleşimcilere "tam ritüel özgürlüğü" verilmesi talep ediliyor.
Söz konusu talepler arasında, sözde "kutsal eşyalar" olarak nitelendirilen tallit (dua şalı), tefillin (dua kayışları) ve Tevrat rulolarının Aksa'ya sokulması da yer alıyor.
Filistinliler, bu çağrıların Aksa'ya yönelik sistematik saldırıların parçası olduğunu belirterek, uluslararası toplumu Mescid-i Aksa'nın statüsünü korumaya ve bu kutsal mekânı hedef alan tehlikeli provokasyonlara karşı harekete geçmeye çağırdı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Sadece soykırıma karşı çıktığı için ABD'de tutuklanan doktora öğrencisi Rümeysa Öztürk için Ankara Filistin Dayanışma Platformu tarafından basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, ifade özgürlüğü ve akademik hakların siyonist baskı altında yok sayıldığı vurgulandı.
Siyonist rejimin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye sürdürdüğü saldırılarda şehit sayısı 52 bin 653, yaralı sayısı ise 118 bin 897'ye ulaştı.
İslami Direniş Hareketi HAMAS, Lübnan’ın Sayda kentinde sabah namazına giderken siyonist saldırıyla şehit edilen Kassam komutanı mühendis Halid Ahmed el-Ahmed’in (Ebu İbrahim) şehadetini duyurdu. HAMAS, "Şehitlerimizin kanı, özgürlük yolumuzu aydınlatacak" açıklamasında bulundu.