İşgalci siyonistler, Gazze'de 7 Ekim'den bu yana 18 bin çocuğu katletti

İşgalci siyonistlerin Gazze'ye yönelik saldırıları, 7 Ekim 2023'ten bu yana büyük bir insani felakete yol açtı. Son açıklamalara göre, yaklaşık 18 bin Filistinli çocuk şehid oldu.
Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamaya göre, işgalci siyonistlerin Gazze'ye yönelik hava saldırılarında 50 binden fazla kişinin şehid olduğu, 113 binin ise yaralandığı bildirildi. Saldırılar, büyük oranda kadın ve çocukları etkiledi; şehidlerin yüzde 60'ından fazlası kadın ve çocuklardan oluşuyor.
İşgalci siyonistlerin Gazze'ye düzenlediği hava saldırılarında, 18 bin çocuğun şehid olmasının yanı sıra 3 bin 500 çocuk da ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Gazze'deki hastaneler, gıda ve sağlık malzemesi eksikliği nedeniyle büyük zorluklarla karşı karşıya. Ayrıca, 12 bin 500 kanser hastası yetersiz tedavi nedeniyle hayatını kaybetme riskiyle karşı karşıya.
Gazze'de yaklaşık 2 milyon kişi yerinden edilirken, işgalci siyonistlerin 220 barınma merkezini hedef aldığı, 165 bin evin tamamen yıkıldığı, 200 bin evin ise kısmen hasar gördüğü aktarıldı. Eğitim sektörü de büyük zarar gördü; 139 okul ve üniversite yıkıldı ve 12 bin 900 öğrenci şehid oldu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
OCHA, Batı Şeria'da son üç haftada Yahudi çetelerin 13 kez Filistinlilere saldırdığını, 4 Filistinlinin yaralandığını, iki ailenin zorla göç ettirildiğini ve 5 çocuğun kaçırıldığını duyurdu.
Siyonist rejimin cezaevlerinde yıllarca sistematik tıbbi ihmale maruz kalan Filistinli eski esir Mu'tasım Raddad, Kahire’de şehit oldu. Raddad, cezaevindeyken "Biz burada her gün ölüyoruz" diyerek aslında kendi şehadetini önceden haber vermişti.
Siyonist kuşatmanın her geçen gün daha da derinleştirdiği Gazze'de kıtlık kapıda. Yardım kuruluşları faaliyetlerini durdurdu, fırınlar kapandı, su dağıtımı felç oldu. "İnsanlığımızı kaybediyoruz" çağrısı yapıldı.
İşgal ordusu Gazze’nin dört bir yanında düzenlediği hava ve topçu saldırılarında en az 16 Filistinliyi daha şehit etti.