İşgal çetesi, Batı Şeria'da çok sayıda Filistinliyi alıkoydu

İşgal çetesi, dün gece ve bu sabah erken saatlerde Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerine baskın düzenleyerek evlerde arama yaptı ve çok sayıda kişiyi alıkoydu.
Yerel kaynaklar, İşgal çetesinin Enes Harb adlı genci Selfit’in doğusundaki İskaka köyünde ve Şeyh İbrahim Es-Seba ile oğlu Ahmed’i Ramallah’ın batısındaki Beytunya beldesinde alıkoyduğunu bildirdi.
İşgal çetesi, Beytlahim’deki Ayide Kampı’na, El-Halil’in güneyindeki El-Fevvar Kampı’na, Kalkiliya’nın güneyindeki Hable beldesine ve Kudüs’ün kuzeybatısındaki Rafat beldesine baskın düzenledi.
El-Halil’in kuzeyindeki Beyt Ummer beldesine de baskın düzenleyen işgal çetesine buldozerlerin eşlik ettiği, işgal çetesinin beldede mesken olarak kullanılan bir binayı yıktığı ifade edildi.
İşgal çetesi ayrıca Huvvara kontrol noktası yönünden Nablus kentine, Nablus’un batısındaki Balata Kampı’na ve kentin El-Cebel Eş-Şimali bölgesine baskın düzenledi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
BM yetkilileri, siyonist rejimin Gazze'de uyguladığı abluka ve yardım engellemelerinin kitlesel açlık ve ölüme yol açtığını vurguladı. "Soykırımı durdurmak için daha ne kadar kanıt gerekiyor?" sorusu Güvenlik Konseyi'nde yankı buldu.
Siyonist rejimin Gazze'nin kuzey ve güneyine yönelik hava saldırılarında çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 51 Filistinli şehit oldu. Onlarca yaralı hastanelere kaldırılırken, enkaz altında kalanlara ulaşmakta güçlük yaşanıyor.
HAMAS, Tubas'taki El-Fari'a Kampı'nda Filistinli genç Rami Zahran'ın Mahmud Abbas yönetimine bağlı güçler tarafından şehit edilmesini sert sözlerle kınadı. Hareket, "Bu cinayetler halkımıza ihanettir, derhâl durdurulmalı" çağrısında bulundu.
Bingöl Üniversitesi öğrenci kulüplerinden Erdemli Gençlik Kulübü, 585 gündür devam eden siyonist çetenin Gazze’ye yönelik saldırılarına dikkat çekmek amacıyla konferans düzenledi.